Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Πόρτα” ρίχνει ο Θεοδωράκης στην πρόσκληση της Φώφης

“Πόρτα” ρίχνει ο Θεοδωράκης στην πρόσκληση της Φώφης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με ακόμα μία άρνηση απαντά ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης στην πρόσκληση της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά για ενιαία πολιτική κίνηση από τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.

«Το θέμα δεν είναι να ενωθούμε για να μην χάσουμε αλλά να πολλαπλασιαστούμε για να τα αλλάξουμε όλα», σημειώνει χαρακτηριστικά στην απαντητική επιστολή του ο κ. Θεοδωράκης, επιμένοντας στην πρότασή του για το «Κοινοβούλιο του Κέντρου».

Ο πρόεδρος του Ποταμιού προτάσσει την ιδεολογική βάση των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να υπάρξει δυνητικά εν συνεχεία πολιτική συμφωνία. Επιμένει ως εκ τούτου στις προτάσεις του κόμματός του για νέο, μικρότερο καιαποτελεσματικότερο κράτος, χωρίς κομματικούς στρατούς, εξοβελισμό τωνσυντεχνιών από την παραγωγική διαδικασία, κοινωνικό κράτος που δεν θα ελεεί,αλλά θα υποστηρίζει τους ανήμπορους, μείωση της κρατικής σπατάλης και της φορολογίας,κ.ο.κ.

«Όλα αυτά, και πολλά άλλα, πρέπει να συζητηθούν απόπαλιές και νέες δυνάμεις που είναι αποφασισμένες να μιλήσουν καθαρά, χωρίς λαϊκισμούς και συναισθηματικές ρητορείες», λέει, σημειώνοντας ότι η Επιτροπή Διαλόγου του Ποταμιού ήδη βρίσκεται σε συνεννόηση με πολίτες, κόμματα και κινήσεις για τη δημιουργία μίας Επιτροπής Πρωτοβουλίας, που θα αποτελείται από περίπου 30 πολίτες, οι οποίοι και θα συνεννοηθούν, προκειμένου να συγκαλέσουν εντός διμήνου το Κοινοβούλιο του Κέντρου.

«Το να ορίσουν από την αρχή τα Κόμματα πώς θα καταλήξει αυτή η πορεία –παραβλέποντας τη συγκυρία, τη δυναμική των εξελίξεων και τιςσυνθήκες ζωής στη χώρα– είναι ένα άλμα στο κενό. Η κοινωνία δεν θα ακολουθήσει», λέει, αναρωτώμενος αν πιστεύει κανείς ότι οι πολίτες που δεν προσήλθαν καν στις τελευταίες κάλπες θα ενθουσιαστούν από το γεγονός ότι τα κόμματα που δεν ψήφισαν, συγκρότησαν ομοσπονδία…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

Ανδρουλάκης: Κατέρρευσε παταγωδώς το δόγμα της κυβέρνησης για «νόμο και τάξη»

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...