Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με σφραγίδα ψευδοκράτους Τούρκος αστυνομικός στη Χίο

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έντονη ανησυχία για τις προθέσεις της Τουρκίας έχει προκαλέσει το περιστατικό με Τούρκο αστυνομικό ο οποίος έφτασε στη Χίο με διαβατήριο που έφερε τη σφραγίδα του ψευδοκράτους.

Ο Τούρκος αστυνομικός, παρότι του επιτράπηκε η είσοδος για διανυκτέρευση στη Χίο, το πρωί της Δευτέρας μεταφέρθηκε στο Τελωνείο του νησιού μέχρι να αποφασιστεί εάν θα γίνει αποδεκτός και θα αναλάβει δράση στο Hotspot της Χίου ή θα αναγκαστεί να επιστρέψει στον Τσεσμέ και από εκεί στη Σμύρνη, σύμφωνα με το politischios.gr.

Το ρεπορτάζ επιβεβαίωσε ερωτώμενη και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός παραμένει σε περιορισμό στο Τελωνείο του νησιού.

Αρμόδια στελέχη κάνουν λόγο για εσκεμμένη κίνηση της γειτονικής χώρας αφού η είσοδός του στο νησί, θα μπορούσε να αποτελέσει έμμεσο τρόπο αναγνώρισης τους ψευδοκράτους από την Ελλάδα.

«Το γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι η είσοδος στη χώρα μας με τέτοιο διαβατήριο απαγορεύεται ρητά. Συνεπώς δεν μπορεί να μη γνώριζαν ότι θα υπάρξει πρόβλημα κατά την είσοδό του στην Ελλάδα.

Τα συγκεκριμένα στελέχη προέρχονται από μία Υπηρεσία που ασχολείται με ζητήματα ασύλου στην Τουρκία και γνωρίζουν πολύ καλά τα δεδομένα μεταξύ των δύο χωρών καθώς και την πάγια θέση της Ελλάδας σε σχέση με το ψευδοκράτος», ανέφεραν στον «π» τα ίδια στελέχη.

Να σημειωθεί ότι στην υπόθεση ενεπλάκη και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Πάντως, σύμφωνα με πηγές του tribune το θέμα θεωρείται λήξαν και δεν εγκυμονεί κινδύνους, καθώς οι Αρχές σε συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών σφράγισαν άλλα χαρτιά και όχι το διαβατήριο του Τούρκου αστυνομικού, προκειμένου να μην θεωρηθεί de facto αναγνώριση του ψευδοκράτους. Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό με τη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί και στο παρελθόν να είναι ακριβώς η ίδια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...