Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόζεμπεργκ: Να επανέλθουν οι συνοριακοί έλεγχοι στην ΕΕ χωρίς κατάργηση της Σένγκεν

Βόζεμπεργκ: Να επανέλθουν οι συνοριακοί έλεγχοι στην ΕΕ χωρίς κατάργηση της Σένγκεν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνοριακούς ελέγχους σε επίπεδο διακίνησης ανθρώπων και διατήρηση της συνθήκης Σένγκεν μόνο σε θέματα εμπορίου, ανάμεσα στις χώρες-μέλη της ΕΕ, πρότεινε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ, με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

«Ας επανέλθουν οι συνοριακοί έλεγχοι στο επίπεδο διακίνησης ανθρώπων και ας παραμείνουν στο εμπόριο» είπε η κ. Βόζεμπεργκ, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί μερική εφαρμογή ελέγχων στα σύνορα, χωρίς κατάργηση της Σένγκεν που να εμπνέει εμπιστοσύνη στους πολίτες.

Σχολιάζοντας τις χθεσινές αιματηρές επιθέσεις είπε ότι μέτρα ασφαλείας στις Βρυξέλλες υπήρχαν, αλλά οι Αρχές δεν πρόλαβαν να εκκενώσουν τους σταθμούς του μετρό, τόνισε ότι ένα τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα είναι πολύ δύσκολο να αποτραπεί και επισήμανε ότι η Ευρώπη δεν έχει προετοιμαστεί απόλυτα στην εφαρμογή μιας ενιαίας αντιτρομοκρατικής πολιτικής.

Στο μεταξύ, αναφερόμενη στην πρόσφατη Συμφωνία της Συνόδου Κορυφής για το Προσφυγικό, υπογράμμισε ότι ακόμα και αν δεν είχε σημειωθεί το τρομοκρατικό χτύπημα, η συμφωνία είναι δυσλειτουργική, δύσκολη και πολύπλοκη, ενώ επέρριψε ευθύνες στις χώρες της Ευρώπης που εφαρμόζουν την πολιτική των κλειστών συνόρων, αλλά και στην Τουρκία. «Φοβούμαι ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει, διότι έχουμε από την άλλη πλευρά την Τουρκία η οποία έχει συγκεκριμένη πολιτική, δεν τηρεί συμφωνίες εδώ και χρόνια και τίποτα δεν μας λέει ότι θα τηρήσει τώρα» επισήμανε η κ. Βόζεμπεργκ και υπενθύμισε πως παρά το γεγονός ότι άρχισε η εφαρμογή της συμφωνίας, τις τελευταίες 3 ημέρες έφθασαν από την Τουρκία στην Ελλάδα άλλοι 3.000 πρόσφυγες.

Καταλήγοντας, είπε ότι το Προσφυγικό αποτέλεσε την αιτία να αναδειχθούν τα στοιχεία διχασμού που υπάρχουν στην Ευρώπη, κατηγόρησε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό και θεώρησε δεδομένο ότι 50.000 έως 100.000 πρόσφυγες θα παραμείνουν μόνιμα στην Ελλάδα αφού –όπως είπε– δεν υπάρχει δυνατότητα μετεγκατάστασής τους στην Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...