Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Δεν θα δεχτούμε περικοπές κύριων συντάξεων

Τσίπρας: Δεν θα δεχτούμε περικοπές κύριων συντάξεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εφ όλης της ύλης ήταν η τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αναφέρθηκε τόσο στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο της αξιολόγησης, όσο και στο προσφυγικό υπό το βάρος των τελευταίων εξελίξεων μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός σχετικά με την αξιολόγηση τόνισε πως είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών η άμεση ολοκλήρωση της. Σε αυτό το πλαίσιο επεσήμανε πως υπάρχει κοινό έδαφος μεταξύ της Αθήνας και των Ευρωπαίων, υπογραμμίζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να προστατέψει τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Ταυτόχρονα διαμήνυσε πως απαιτήσεις για περικοπές κύριων συντάξεων δεν απορρέουν από τη συμφωνία και δεν θα γίνουν αποδεκτές από την ελληνική κυβέρνηση.

Έτσι – στέλνοντας εμμέσως μήνυμα στο ΔΝΤ- υποστήριξε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πως η ελληνική πλευρά θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, ούτε λιγότερα, αλλά και τίποτα περισσότερο. «Όσοι επιθυμούν περισσότερα, πρέπει να γνωρίζουν ότι η επιθυμία τους είναι έξω από το πλαίσιο της συμφωνίας» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στη συμφωνία για το προσφυγικό, σύμφωνα με πληροφορίες υπογράμμισε πως αποτελεί θετική εξέλιξη η πρόθεση να αντιμετωπιστεί ως ένα κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα, η λύση του οποίου βασίζεται στη συνεργασία με την Τουρκία και όχι στη ντε φάκτο νομιμοποίηση μονομερών πρακτικών. Ωστόσο, όπως είπε, το γεγονός ότι όλο το βάρος της εφαρμογής της είναι μπροστά μας, καθιστά απαραίτητη την ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων προκειμένου να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε τόσο σε όσα η συμφωνία ορίζει, όσο και σε όσα προστάζει η διεθνής νομιμότητα.

Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι τρομοκρατικές ενέργειες, όπως αυτή στην βελγική πρωτεύουσα, ενισχύουν το αίσθημα ανασφάλειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς ενδυναμώνουν τις φωνές που θέλουν να μην εφαρμοστεί ο στην πράξη η συμφωνία Ε.Ε- Τουρκίας για το προσφυγικό, προκειμένου να μην αναλάβουν και το βάρος που τους αναλογεί.

Ενδεικτική της ανησυχίας, αλλά και της «επιθετικής» στάσης που έχει αποφασίσει να τηρήσει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να διαφυλάξει την εφαρμογή της συμφωνίας για το προσφυγικό, είναι η διαμαρτυρία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα προς τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γιενς Στόλτενμπεργκ. Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η επιχειρηση της συμμαχίας στο Αιγαίο δεν αποδίδει και οι προσφυγικές ροές συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Η επικοινωνία των δύο ανδρών, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, έγινε  το βράδυ της Τρίτης με τον έλληνα πρωθυπουργό να εκφράζει στον ισχυρό άνδρα του ΝΑΤΟ την δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι παρότι έδωσε την συγκατάθεσή του στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, έχουν περάσει αρκετές εβδομάδες και ακόμα δεν υπάρχουν ενδείξεις για αποκλιμάκωση της μεταναστευτικής ροής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Στόλτενμπεργκ διαβεβαίωσε τον έλληνα Πρωθυπουργό ότι τις επόμενες ημέρες η κατάσταση θα βελτιωθεί. Ωστόσο, εν τοις πράγμασι η επιχειρησιακή δύναμη του ΝΑΤΟ είναι απούσα, δεν υπάρχει ούτε μια αναφορά σε δράση κατά των διακινητών της Τουρκίας, οι οποίοι εξακολουθούν να δρουν ανενόχλητοι, βρίσκοντας νέες διόδους και νησιά για να περάσουν παράνομα πρόσφυγες και μετανάστες

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι απέλασαν Έλληνα αφού επί ώρες τον κράτησαν στο υγρό τσιμέντο

Τουρκία προς Ισραήλ: «Η αναστολή εμπορικών συναλλαγών θα συνεχιστεί μέχρι να εξασφαλιστεί κατάπαυση πυρός στη Γάζα»

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Τι θα διδάσκεται στο μάθημα «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία της Τουρκίας

Περισσότεροι από 51.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αγνοούνται σε όλη την Ευρώπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Το «σύνδρομο της μαϊμούς» – Σχέσεις εξάρτησης μέχρι να βρεθεί ο επόμενος
Όσο αστεία κι αν σας φαίνεται η ονομασία του συγκεκριμένου συνδρόμου, η αλήθεια είναι πως...