Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συναγερμός στο Μαξίμου και πιέσεις στην Άγκυρα για τη συμφωνία

Συναγερμός στο Μαξίμου και πιέσεις στην Άγκυρα για τη συμφωνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνέρχεται την Πέμπτη το Συμβούλιο Μεταναστευτικής Πολιτικής για πρώτη φορά υπό τις ραγδαίες εξελίξεις που δημιούργησαν στο προσφυγικό ως αντανάκλαση οι τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες με τον προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου να χτυπά “κόκκινο”.

Ανησυχία εκφράστηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση την Κουμουνδούρου παρουσία του πρωθυπουργού, ο οποίος χτύπησε ¨καμπανάκι¨ για την ανάγκη άμεσης υλοποίησης της σε συνεργασία με την Τουρκία.

Στελέχη της κίνησης των “53+”, όπως ο Πάνος Λάμπρου και η Αννέτα Καββαδία, έχουν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους, τις οποίες παρακολουθούν στην κυβέρνηση μαζί με τον προβληματισμό που υπάρχει και στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Ο Πάνος Λάμπρου, άλλωστε αυτό που έχει υποστηρίξει είναι πως “αυτή η συμφωνία σε νομική επίπεδο είναι έωλη”.

Καθώς οι ροές από την Τουρκία δεν μειώνονται όλη η προσπάθεια μεταφοράς των προσφύγων από τα νησιά στην ενδοχώρα δεν δίνει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Σόλτενμπεργκ προσπαθώντας από κάθε πλευρά να διασφαλίσει πως θα υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα. Όπως είναι φυσικό οι τηλεφωνικές επαφές του πρωθυπουργού με Ευρωπαίους αξιωματούχους για το συγκεκριμένο θέμα δεν πρόκειται να σταματήσουν.

Στη συνεδρίαση θα τεθούν όλα τα ζητήματα στη συνεδρίαση που θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου στις 11.30 για τον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών, τα απαραίτητα νομοθετήματα που πρέπει να περάσουν και για το άσυλο, την αναβάθμιση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και τη δημιουργία των δυο Γενικών Γραμματειών, καθώς και τη συγκρότηση επιχειρησιακών ομάδων για την υλοποίηση της συμφωνίας.

Ωστόσο δεν θα είναι παρών ο Πάνος Καμμένος καθώς θα βρίσκεται στην Αίγυπτο, οπότε δεν θα πραγματοποιηθεί το πολυαναμενόμενο τετ α τετ με τον Γιάννη Μουζάλα.

Κυβερνητικά στελέχη εξακολουθούν να υποστηρίζουν πως το θέμα ¨πηγαίνει προς τα πίσω¨ με βάση τις ραγδαίες εξελίξεις στο προσφυγικό με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, όμως να επιμένει στις θέσεις του.

Όλα αναμένεται να συζητηθούν στη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο τον ΑΝ.ΕΛΛ ενδεχομένως την ερχόμενη εβδομάδα.

Όσον αφορά την προ ημερησίας συζήτηση για θέματα ασφάλειας που ζητά η ΝΔ, αν και το θέμα δεν έχει συζητηθεί ακόμα διεξοδικά, στο Μέγαρο Μαξίμου δεν φαίνεται να υπάρχουν διαφωνίες με τον αστερίσκο πως δεν θα πρέπει να υπάρχει σύνδεση με το προσφυγικό. Κάτι τέτοιο, όπως υποστηρίζουν, θα έδινε ¨πάτημα¨ σε ακροδεξιές ρητορικές οι οποίες έχουν ήδη αναδειχθεί στην Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βελόπουλος: Να ακυρώσει άμεσα τη συνάντηση με Ερντογάν στην Τουρκία ο Μητσοτάκης

Κασσελάκης από Ηγουμενίτσα: Δεν πρέπει να ξεπουλάνε λιμάνια και νερό

Ρωσία: Ετοιμάζεται για πυρηνικό πόλεμο με τη Δύση – Γυμνάσια με πυρηνικά όπλα

Εμπαιγμός από Ερντογάν ενόψει συνάντησης με Μητσοτάκη: Με λίγη … θυσία θα προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις

ΥΠΕΞ: Διεθνής πρόκληση η λειτουργία της Μονής της Χώρας ως μουσουλμανικού τεμένους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Το «σύνδρομο της μαϊμούς» – Σχέσεις εξάρτησης μέχρι να βρεθεί ο επόμενος
Όσο αστεία κι αν σας φαίνεται η ονομασία του συγκεκριμένου συνδρόμου, η αλήθεια είναι πως...