Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυρίτσης: Δημιουργούνται άλλες 30.000 θέσεις φιλοξενίας προσφύγων

Κυρίτσης: Δημιουργούνται άλλες 30.000 θέσεις φιλοξενίας προσφύγων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την δημιουργία ακόμη 30.000 θέσεων φιλοξενίας για πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, με στόχο να έχουν ετοιμαστεί το αργότερο μέσα σε 20 ημέρες.

Όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Κυρίτσης, παρουσιάζοντας τις αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου για την διαχείριση του Προσφυγικού και του Μεταναστευτικού, οι θέσεις θα αρχίσουν να ετοιμάζονται με εξαιρετικά εντατικό ρυθμό από την Δευτέρα, με βασικό στόχο να μετακινηθούν σε αυτές τις θέσεις οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες της Ειδομένης.

Είπε ακόμα πως την Τετάρτη θα κατατεθεί νομοσχέδιο για τη διευθέτηση νομικών ζητημάτων που απορρέουν από τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και προανήγγειλε τη δημιουργία εποπτικού οργάνου που θα συντονίζει όλες τις υφιστάμενες δομές για το προσφυγικό. Υπεύθυνος για τον επιτελικό συντονισμό, αναλαμβάνει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Άμυνας Γιάννης Σταφύλης.

Παράλληλα ενισχύεται το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Σε πρώτη φάση, είπε ο κ. Κυρίτσης, αναβαθμίζεται η υπηρεσία πρώτης υποδοχής σε Γενική Γραμματεία. «Συζητήσαμε την πρόσληψη εποχικού προσωπικού για τη στελέχωση της γραμματείας», επεσήμανε.

Ο κ. Κυρίτσης επεσήμανε επίσης πως είναι έτοιμα τα σχέδια για την συμφωνία επανεισδοχής προς την Τουρκία και ανακοίνωσε πως εντός 20 ημερών θα δημιουργηθούν ακόμη 30.000 θέσεις φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα. Προτεραιότητά μας είναι η εκκένωση της Ειδομένης, είπε ο κ. Κυρίτσης και επεσήμανε ότι «δίνουμε βάση στην ενημέρωση των προσφύγων και στα μέσα μετακίνησής τους προς τις δομές που υπάρχουν.

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

Γερμανία: Αυξάνεται η βία από τους μετανάστες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...