Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν προλαβαίνει τα “χαστούκια” ο Βενιζέλος: Μετά τον Σηφουνάκη και ο Καρχιμάκης

Δεν προλαβαίνει τα “χαστούκια” ο Βενιζέλος: Μετά τον Σηφουνάκη και ο Καρχιμάκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για πιέσεις από το «στρατόπεδο» Βενιζέλου αλλά και τον ίδιο τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο ο Μιχάλης Καρχιμάκης όσον αφορά το νόμο που επρόκειτο να φέρει προς ψήφιση το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου για τη φορολόγηση των εμβασμάτων του εξωτερικού. Οι “βόμβες” του Μιχάλη Καρχιμάκη έρχονται λίγες ώρες μετά την επιστολή “φωτιά” του Νίκου Σηφουνάκη για τις σχέσεις του κ. Βενιζέλου με τον Ανδρέα Βγενόπουλο.

Μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι της Καλαμάτας, το στέλεχος του ΚΙΔΗΣΟ τόνισε πως «όταν ψηφίστηκε η άρση του απορρήτου των καταθέσεων», το επόμενο βήμα ήταν να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή νόμος για τη φορολόγηση των εμβασμάτων.

«Και τι απεδείχθη από τον μη έλεγχο των εμβασμάτων; Αποδείχτηκε ότι δεν ήθελαν κάποιοι να έρθει ο νόμος γιατί υπήρχαν συνεργάτες υπουργών μέσα που αποκαλύφθηκαν πριν λίγο καιρό. Πρόσφατα νομίζω αποκαλύφθηκε ένας συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καρχιμάκης προφανώς αναφερόμενος στον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου.

«Στελεχώθηκαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί οι οποίοι στην ουσία αν υπήρχαν θα δημιουργούσαν αποτροπή υποκλοπής χρήματος, ψηφίστηκε κανένας νόμος επιτάχυνσης της διαδικασίας φορολόγησης των εμβασμάτων; Ακυρώθηκε ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου που έδιναν ασυλία σε όσους έβγαλαν τα λεφτά τους έξω;», συμπλήρωσε.

Η ανατροπή Παπανδρέου από Βενιζέλο

Αναφερόμενος για ακόμη μια φορά στο ζήτημα «ποιοι έριξαν τον Γιώργο Παπανδρέου» από την πρωθυπουργία και από το ΠΑΣΟΚ, «φωτογράφησε» ξεκάθαρα τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Είπε χαρακτηριστικά: «Εάν το ΠΑΣΟΚ είχε εσωτερική συνοχή και δεν είχε υπονομευθεί ο Παπανδρέου από αυτόν ο οποίος κατέλαβε πραξικοματικά την εξουσία μεθοδεύοντας μια διαδικασία αναγκαστικής αποχώρησης του Παπανδρέου και δεν τον υπονόμευε στο δημοψήφισμα και είχε γίνει το δημοψήφισμα, σήμερα θα υπήρχε μια άλλη σταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος και μια άλλη σταθεροποίηση της χώρας».

Ο Ψυχάρης και τα πολιτικο-οικονομικά συμφέροντα

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Μιχάλης Καρχιμάκης, την ανατροπή Παπανδρέου ήθελαν διάφορα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.

«Ο ένας γιατί ήθελε να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ο άλλος γιατί ήθελε να γίνει Πρωθυπουργός και ορισμένοι άλλοι γιατί είχαν καλές σχέσεις με τους προηγούμενους και ήθελαν να έχουν ασυλία στα θαλασσοδάνεια», υπογράμμισε ενώ αναφέρθηκε και στον Σταύρο Ψυχάρη.

«Είναι γνωστή η περίπτωση που ο Ψυχάρης ζήτησε από την Εθνική Τράπεζα ακάλυπτο δάνειο. Και τηλεφωνεί κάποιος από τη Διοίκηση στον Παπανδρέου. Και τον ρωτά τι να κάνει. Και ο Παπανδρέου του είπε τι θα έκανες για έναν απλό πολίτη; Και βέβαια κάποιοι κύκλοι έλεγαν μετά, διέρρεαν μάλλον, ότι θα τον ρίξουμε και θα τον πάμε ειδικό δικαστήριο. Και βεβαίως κατάφεραν να τον ρίξουν», κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Νίκος Ανδρουλάκης για Μιχάλη Χαραλαμπίδη: Αποχαιρετώ έναν βαθιά δημοκράτη, πατριώτη και ιδεολόγο

Πέθανε ο συγγραφέας και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...