Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε εγκαταλελειμμένα εργοστάσια οι χώροι φιλοξενίας 30.000 προσφύγων

Σε εγκαταλελειμμένα εργοστάσια οι χώροι φιλοξενίας 30.000 προσφύγων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εγκαταλελειμμένα εργοστάσια σχεδιάζει η κυβέρνηση να μετατρέψει σε χώρους φιλοξενίας των 30.000 προσφύγων που βρίσκονται στην χώρα μας.

Άλλωστε τέτοια κτίρια βρίσκονται κατά εκατοντάδες σε ολόκληρη την χώρα, αφού όχι μόνο τα χρόνια της κρίσης, αλλά εδώ και τουλάχιστον τρεις δεκαετίες εκατοντάδες βιομηχανίες έχουν κλείσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του naftemporiki.gr, στους χώρους αυτούς, οι οποίοι όπως αναφέρει κυβερνητικό στέλεχος έχουν δείξει ότι μπορεί να είναι λειτουργικοί, θα μεταφερθούν κατά προτεραιότητα μέσα στον επόμενο μήνα οι 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες της Ειδομένης.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, εντός του κυβερνητικού σχεδιασμού είναι και η βελτίωση των συνθηκών διαμονής στα ήδη υπάρχοντα κέντρα, όπως καλύτερες, πιο μεγάλες και ενδεχομένως θερμαινόμενες σκηνές.

Στα εμπλεκόμενα υπουργεία σημειώνουν ότι υπάρχει αρκετός κόσμος στην Ειδομένη που θέλει πλέον να φύγει από την περιοχή και στόχος της κυβέρνησης είναι «να το επιταχύνουμε αυτό». Για όσους βρίσκονται στον Πειραιά η κατάσταση είναι διαφορετική αφού η απόφαση είναι να μεταφερθούν κάπου σχετικά κοντά στο Λιμάνι.

Σε ότι αφορά στη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας στο Μαξίμου σημειώνουν με νόημα ότι κανένας από όσους δημοσίως δηλώνουν ότι δεν θα δεχθούν πρόσφυγες στη χώρα τους «δεν έχει πάει επίσημα στις Βρυξέλλες να ζητήσει έξοδο από το πρόγραμμα», ενώ επιμένουν ότι είναι σε ισχύ η συμφωνία τους περασμένου χρόνου για υποχρεωτική μετεγκατάσταση 160.000 προσφύγων, οι 66.000 εκ των οποίων από την Ελλάδα.

Ωστόσο αναγνωρίζουν ότι η συμφωνία είναι εξαιρετικά πολυπαραγοντική και ως εκ τούτου δύσκολα υλοποιήσιμη και η τρομοκρατική ενέργεια στις Βρυξέλλες τη δυσκολεύει ακόμη περισσότερο, αλλά όπως λένε χαρακτηριστικά «δεν γίνεται να το αφήσουν τη συμφωνία να καταρρεύσει τελείως».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι μισοί Ουκρανοί πρόσφυγες δεν θα επιστρέψουν στην Ουκρανία

Αχαΐα: 23χρονος Αφγανός βίασε 62χρονη σε χωράφι

Ο Λίβανος από την Τρίτη 14/5 «επιστρέφει» Σύρους πρόσφυγες στη Συρία

Φρίκη στη Βραυρώνα: Βρέθηκε νεκρό νεογέννητο βρέφος σε χωματερή – Ανακρίνονται οι γονείς

Περισσότεροι από 51.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αγνοούνται σε όλη την Ευρώπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...