Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε άδεια νησιά θέλει να μεταφέρει πρόσφυγες και μετανάστες η κυβέρνηση

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την μεταφορά υπεράριθμων προσφύγων και μεταναστών σε άδεια νησιά σχεδιάζει η κυβέρνηση. Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, από την Χίο, δεύτερο σταθμό των σημερινών του επισκέψεων στα κέντρα καταγραφής του Βορείου Αιγαίου.

«Ο σχεδιασμός προχωράει στην σωστή κατεύθυνση και οι κάτοικοι της Χίου δεν θα πρέπει να ανησυχούν», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, κατά την επίσκεψη του στο hot spot της Χίου,

Ο Νίκος Τόσκας, είπε ότι εκτός των άλλων μελετάται η μεταφορά των υπεράριθμων προσφύγων και μεταναστών «σε γειτονικά νησιά που είναι άδεια μέχρι στιγμής».

Σημειώνεται πάντως ότι σαφή μείωση παρουσίασαν, για πρώτη φορά, οι μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία προς τα ελληνικά νησιά, γεγονός που ενδεχομένως να αποδίδεται στην εφαρμογή από την πλευρά της γείτονος χώρας της συμφωνίας που επετεύχθη με την ΕΕ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το πρωί της Τρίτης τα πλοία δεν έφεραν στον Πειραιά μετανάστες και πρόσφυγες.

Παρά τη μείωση των μεταναστευτικών ροών, ωστόσο, η κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη και τον Πειραιά παραμένει δραματική, με τους πρόσφυγες και μετανάστες να βρίσκονται αντιμέτωποι και με τα παιχνίδια που παίζουν στην πλάτη τους διάφοροι ασυνείδητοι, οι οποίοι μεταδίδουν πληροφορίες ότι υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές διαδρομές για το ταξίδι τους προς την κεντρική Ευρώπη ή ότι θα ανοίξουν τα ελληνοσκοπιανά σύνορα, κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί, τουλάχιστον έως το τέλος του 2016, σύμφωνα και με σχετική απόφαση που έλαβε η Βουλή των Σκοπίων.

Χ κυκλοφόρησε στην Ειδομένη νέο κείμενο γραμμένο στα αραβικά και στο οποίο αναφέρεται ότι υπάρχουν άλλοι δρόμοι, μέσω Αλβανίας, για να συνεχίσουν το ταξίδι τους οι πρόσφυγες, ενώ στον Πειραιά έχουν κυκλοφορήσει φήμες, μέσω συζητήσεων, μηνυμάτων σε τηλέφωνα και κοινωνικών δικτύων, ότι στις 4 Απριλίου θα ανοίξουν τα σύνορα.

Διακινητές αλλά και πρόσφυγες αναζητούν πλέον άλλες οδούς για να φτάσουν σε χώρες της Ευρώπης. Οι διακινητές θα επιλέξουν διαδρομές που θα ξεκινούν από την Τουρκία, πιο συγκεκριμένα από Αττάλεια και Μερσίνη και θα έχουν προορισμό την Ιταλία μέσω της ανατολικής Μεσογείου, παρακάμπτοντας την Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Σαντορίνη: Κατολίσθηση στη Θηρασιά – Δείτε συγκλονιστικό βίντεο

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...