Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Στοίχημα” για το Μαξίμου να αδειάσει το λιμάνι μέχρι το Πάσχα

“Στοίχημα” για το Μαξίμου να αδειάσει το λιμάνι μέχρι το Πάσχα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να ενταθούν οι προσπάθειες της κυβέρνησης προκειμένου μέχρι το Πάσχα να έχει αδειάσει το λιμάνι του Πειραιά και εν συνεχεία η Ειδομένη αποφασίστηκε στη σύσκεψη του Συμβουλίου Μεταναστευτικής Πολιτικής υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που έλαβε χώρα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο μικροσκόπιο της συνεδρίασης βρέθηκε η πορεία κατασκευής των νέων δομών φιλοξενίας προκειμένου να αποσυμφορηθεί ο Πειραιάς και η Ειδομένη. Συγκεκριμένα για το λιμάνι του Πειραιά, στόχος είναι μέχρι το Πάσχα να έχει καταστεί λειτουγικό. Η προσπάθεια για την αποσυμφόρηση χαρακτηρίζεται από κυβερνητικά στελέχη “πιεστική” αλλά χωρίς τη χρήση βίας.

Πέραν αυτού, δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι οι πρόσφυγες θα χωριστούν κατά τη διάρκεια της αποσυμφόρησης βάσει εθνότητας, προκειμένου να αποφευχθούν περιστατικά συγκρούσεων, όπως έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες μεταξύ Σύρων και Αφγανών.

Ως λύση προκρίνεται ο Ελαιώνας, ενώ ο χώρος στο Σκαραμαγκά θέλει τρεις με τέσσερις ημέρες ακόμη για να ετοιμαστεί.

Η ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα Νάντια Μουράντ Μπαζί, η οποία συναντήθηκε χθες με τον πρωθυπουργό, του είπε ότι μπορεί να ανέβει μαζί με τον κ.Μουζάλα στην Ειδομένη και δήλωσε πρόθυμη να βοηθήσει, μιλώντας με τους πρόσφυγες και καλώντας τους να μην περιμένουν να ανοίξουν τα σύνορα.

Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε αφορά στην εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας με το σκέλος της επανεισδοχής από την πρώτη ημέρα και τήρηση της διεθνούς και ελληνικής νομιμότητας, όπως τόνιζαν κυβερνητικές πηγές.

“Δε θα θυσιάσουμε την ουσία και τα δικαιώματα των προσφύγων, προκειμένου να δείξουμε υπερβάλλοντα ζήλο”, έλεγαν οι ίδιες πηγές, απαντώντας έτσι στις ανησυχίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της κίνησης των 53.

Τη βασική ευθύνη της μεταφοράς των προσφύγων θα έχει η Frontex, ενώ τονίστηκε ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι υποδομές ασύλου ώστε να εξετάζονται με πληρότητα οι αιτήσεις.

Σημαντικό ως προς αυτό είναι η έλευση με λειτουργικό άτροπο των ξένων εμπειρογνώμων. Στις 7 Απριλίου θα υπάρχει ένας μικρός αριθμός στην Ελλάδα, ώστε να αρχίσει να τρέχει το σύστημα και να ξεκινήσει η πρώτη πιλοτική λειτουργία των υπηρεσιών ασύλου.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η εικόνα που έφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής από τη Γενεύη είναι καλή, όσον αφορά στη συνεργασία με τον ΟΗΕ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Κασσελάκης για Τέμπη: «Ο ελληνικός λαός δεν θα πάει για μία ακόμη φορά στις κάλπες χωρίς να γνωρίζει την αλήθεια»

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμφώνησε αμαχητί σε ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας με την ΕΕ

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...