Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μετά το “αλητάμπουρα” ο Βενιζέλος παραδέχεται συγγενή στη Marfin

Μετά το “αλητάμπουρα” ο Βενιζέλος παραδέχεται συγγενή στη Marfin
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος παραδέχτηκε πως συγγενής του είναι μέτοχος της Marfin, ωστόσο όπως είπε «έχουμε καλή σχέση, αλλά όχι επιχειρηματική ή πολιτική σχέση». Αντίθετα «κάρφωσε» τη σχέση του εν λόγω ατόμου συγγενικού του ατόμου με τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Κώστα Καραμανλή.

«Υπάρχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή συγγενικά τους πρόσωπα που είναι μέτοχοι της Marfin; Μήπως η Marfin, της οποίας τα στελέχη εκδίδονται με ομόφωνη απόφαση του Εφετείου για να δικαστούν στην Κύπρο και κατά των οποίων, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, εκδόθηκε ήδη ένταλμα σύλληψης, που επιβεβαιώνεται από τον Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου, καλύπτονται; Και από ποιον καλύπτονται;», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πάνος Καμμένος στην ομιλία του στη Βουλή.

Ενώ την Τετάρτη επανήλθε αποκαλύπτοντας και ένα όνομα. «Αρμόδιος Εισαγγελέας και χειριστής του θέματος (υπόθεση Βγενόπουλου) εν γνώσει της κ. Κουτζαμάνη είναι ο Εισαγγελέας Νίκος Ορνεράκης, κουμπάρος του Αντώνη Σαμαρά και υποψήφιος βουλευτής της Πολιτικής Ανοιξης το 1993 στη Λευκάδα με 135 ψήφους», είπε ο Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε: «Αντιλαμβάνεται πλέον ο ελληνικός λαός ότι είτε υπάρχει θέμα για την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είτε για τον Εισαγγελέα Ορνεράκη, ο οποίος μέχρι σήμερα εξέθεσε τη χώρα γιατί δεν ενέταξε, ίσως με εντολή της Εισαγγελέως ίσως όχι, την υπόθεση Βγενόπουλου στο Eurojust και διαμαρτυρήθηκαν οι Κυπριακές αρχές, αλλά και τις ροές χρήματος από τα υποβρύχια και από την υπόθεση της Siemens που προέκυψαν μετά το 2008 και το 2010».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος – που χτές για αυτό το θέμα χαρακτήρισε «αλητάμπουρα τον Πάνο Καμμένο» – σε συνέντευξή του στο Mega και τον Γιάννη Πρετεντέρη είπε για το θέμα: «Ο κ. Καμμένος προφανώς έχει δει το όνομα ενός ανθρώπου που φέρει το επίθετο της συζύγου μου. Η σύζυγός μου, όπως ξέρετε, ανήκει σε μια οικογένεια παλαιά, παραδοσιακή, πολιτική και επιχειρηματική, την οικογένεια Μπακατσέλου. Ο κ. Αλέκος Μπακατσέλος, ξάδελφος της γυναίκας μου, είναι ιδρυτικός μέτοχος της Εγνατίας και της Marfin. Αλλά ο κ. Μπακατσέλος είναι ένα πρόσωπο που έχει πολιτική σχέση μαζί μου, ήταν ΠΑΣΟΚ, είναι πολιτικός μου φίλος;

Είναι ο στενότερος πολιτικός και προσωπικός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και, μπορώ να πω, ο πολιτικός μέντορας του Κώστα Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Καμμένος εμφανίζεται και λέει “είμαι αντίπαλος του Αντώνη Σαμαρά, αλλά θαυμαστής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και ομογάλακτος του Κώστα Καραμανλή”. Ας ρωτήσει, λοιπόν, τους κυρίους Μητσοτάκη και Καραμανλή ποιος είναι ο κ. Μπακατσέλος και τί πολιτική σχέση έχει μαζί τους.

Είναι εξ αγχιστείας συγγενής μου, βεβαίως έχω πολύ καλή σχέση, αλλά δεν έχω καμία επιχειρηματική ή πολιτική σχέση. Ο κ. Καμμένος γνωρίζει πάρα πολύ καλά και θα έπρεπε να σκέφτεται πολλές φορές πριν εκστομίσει τέτοια ονόματα σε σχέση με εμένα. Θα λάβει την απάντηση από εκεί που πρέπει. Δεν με αφορά το θέμα, δεν έχω καμία σχέση, εγώ πάντα ανήκα σε άλλο χώρο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Νίκος Ανδρουλάκης για Μιχάλη Χαραλαμπίδη: Αποχαιρετώ έναν βαθιά δημοκράτη, πατριώτη και ιδεολόγο

Πέθανε ο συγγραφέας και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...