Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βούτσης: «Διάτρητος ο συμβιβασμός με Siemens»

Βούτσης: «Διάτρητος ο συμβιβασμός με Siemens»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Βουλής αποκάλεσε «διάτρητο» τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens, κάνοντας λόγο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» για «αρκετά εκατομμύρια ευρώ που έμπαιναν συστηματικά στα ταμεία των δύο κομμάτων του παραδοσιακού μεταπολιτευτικού δικομματισμού».

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Βούτσης θεωρεί απολύτως εφικτή για την παρούσα κυβερνητική πλειοψηφία την εξάντληση της τετραετίας, προσθέτοντας ότι «η προσφυγή σε εκλογές δεν είναι ένα τακτικό παιχνίδι που θα πρέπει να επιλέγεται ενόψει μικροκομματικών υπολογισμών».

Ο ίδιος, ξεκαθαρίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» ότι «δεν περνάει από το μυαλό μας να επανέλθουμε σε μια “κανονικότητα του παλιού πολιτικού συστήματος” ή εν όψει δυσκολιών να αποσυρθούμε από το πεδίο της διακυβέρνησης, στο οποίο ο λαός με επιμονή μας έχει στηρίξει μέσα από διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις».

Απαντώντας στο γιατί η κυβέρνηση δεν αποδέχεται την πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το τρίτο μνημόνιο και τα capital controls, ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί εν προκειμένω όταν γίνει η συγκεκριμένη συζήτηση, χαρακτηρίζοντας την πρόταση ως «αντιστάθμισμα» και «προφανή πολιτική εξισορρόπηση με την πρόταση που κατατέθηκε για εξεταστική επιτροπή, προκειμένου να έρθουν στην επιφάνεια οι προβληματικές σχέσεις που αναπτύχθηκαν ανάμεσα σε τράπεζες, media, και κόμματα, όλο το προηγούμενο διάστημα».

Όσον αφορά την πρώτη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχθηκε λάθη και αδυναμίες στα οποία, όπως είπε, προεκλογικά αναφέρθηκαν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός, λέγοντας ωστόσο ότι «συμβάλαμε ώστε να δημιουργηθεί ένας πολύ πιο θετικός συσχετισμός, ένα καλύτερο περιβάλλον σε όλη την Ευρώπη σε ό,τι αφορά και την οικονομική κρίση, αλλά και την κρίση με αφορμή τις προσφυγικές ροές».

Τέλος, ο κ. Βούτσης επανέλαβε ότι θα ανοίξει έγκαιρα το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, ώστε να είναι αναθεωρητική η επόμενη Βουλή, ενώ προανήγγειλε ότι θα γίνουν συγκεκριμένες αλλαγές στον κανονισμό λειτουργίας της Βουλής εντός της παρούσης συνόδου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε ο Νίκος Βούτσης

Ο Νίκος Βούτσης «κλαίει» επειδή εκλέχτηκε ο Κασσελάκης κι επειδή ο δημοκρατικός λαός νιώθει απέχθεια για το 3%

Πέθανε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Αθανάσιος Ξαρχάς

Ο Φάμελλος ζητά την παραπομπή βουλευτή της Ελληνικής Λύσης στην επιτροπή δεοντολογίας

Ο Μητσοτάκης προτείνει εκ νέου για Πρόεδρο της Βουλής τον Τασούλα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...