Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παππάς: Nα φύγει το ΔΝΤ και να αντικατασταθεί από τον ESM

Παππάς: Nα φύγει το ΔΝΤ και να αντικατασταθεί από τον ESM
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς επιβεβαιώνει πως απόφαση της της κυβέρνησης είναι να ολοκληρώσει την αξιολόγηση άμεσα χωρίς άλλα μέτρα, αλλά και χωρίς συμφωνία-πακέτο για το χρέος τώρα, στον απόηχο της αντιπαράθεσης με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, και διαμηνύει ότι η κυβέρνηση δεν εγκαταλείπει οριστικά το θέμα, βασιζόμενη στη συμφωνία του καλοκαιριού με τους εταίρους, η οποία αναφέρει ακριβώς ότι η συζήτηση για το χρέος θα ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

“Η αναδιάρθρωση του χρέους είναι μέσο για να ανατάξουμε την οικονομία, όχι δικαιολογία για να την καταστρέψουμε με συνταγή ΔΝΤ. Άρα αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να βεβαιωθούμε ότι θα κλείσει η αξιολόγηση χωρίς μέτρα που ακυρώνουν τις όποιες δυνατότητες της οικονομίας έχουν διαφανεί αυτή τη στιγμή και μετά, όπως έχει συμφωνηθεί με τους εταίρους μας, να συζητήσουμε με ειλικρίνεια το θέμα του χρέους και να δώσουμε μία οριστική λύση”, λέει χαρακτηριστικά ο κ.Παππάς, ξεκαθαρίζοντας οριστικά τη στρατηγική της κυβέρνησης ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο κ.Παππάς εκτιμά ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες ώστε η διαχείριση της οικονομικής κρίσης να καταστεί μία καθαρά ευρωπαϊκή υπόθεση, δηλαδή να αποχωρήσει το ΔΝΤ. Ενδεχόμενο για το οποίο Αθήνα και Βερολίνο έχουν διαφορετικές θέσεις. Ο κ.Παππάς πάντως προτείνει ως “αντικαταστάτη” του ΔΝΤ το ESM και επικαλείται τα λάθη που στο παρελθόν έχει κάνει το Ταμείο στις εκτιμήσεις του, καθώς και την τήρηση της συμφωνίας για να αποκρούσει πιέσεις του ΔΝΤ για λήψη επιπλέον μέτρων. Ξεκαθαρίζει μάλιστα πως δε συζητείται αύξηση του ΦΠΑ ή όποιο άλλο μέτρο δεν εντάσσεται στο περίγραμμα της συμφωνίας του καλοκαιριού.

Ο υπουργός Επικρατείας ανακοινώνει ότι στις 15 Απριλίου, θα έχει αναρτηθεί το τεύχος της προκήρυξης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Κάνει μάλιστα λόγο για ένα δημόσιο φορέα, που θα διασφαλίζει τη διαφάνεια και αξιοπιστία στις μετρήσεις τηλεθέασης, αντί της AGB. Δεσμεύεται επίσης ότι από τις 15 με 20 Απριλίου και μετά θα ξεκινήσει το Μητρώο On Line Media, στο οποίο θα εγγράφονται τα διαδικτυακά ΜΜΕ.

Διαβάστε τη συνεντευξη που έδωσε στο news247

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Κασσελάκης: Ο Παππάς είπε τα αυτονόητα στη Βουλή – «Θα παραιτηθείτε για να ανασάνει η δημοκρατία»

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Παππάς: Οφσάιντ ήδη ο προϋπολογισμός – Έπεσε έξω η κυβέρνηση για ανάπτυξη και επενδύσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Το πρώτο σχόλιο από το περιβάλλον Τσίπρα μετά την απόφαση να μην γίνουν εκλογές για πρόεδρο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...