Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυρίτσης: Δεν είναι σοβαρό να παραπονούνται οι λιμενικοί στην τηλεόραση

Κυρίτσης: Δεν είναι σοβαρό να παραπονούνται οι λιμενικοί στην τηλεόραση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη δυσφορία της κυβέρνησης για το αίτημα που διατύπωσαν δημοσίως αξιωματικοί του λιμενικού σώματος να παρέμβει εισαγγελέας για να ερευνήσει το ρόλο αλληλέγγυων που δρουν στον άτυπο καταυλισμό του Πειραιά εξέφρασε μέσω ΣΚΑΪ ο Γιώργος Κυρίτσης.

«Δεν είναι και πάρα πολύ σοβαρά πράγματα αυτά… Είναι ένστολο σώμα με συγκεκριμένες διαδικασίες, και πρέπει να απευθυνθούν στην ιεραρχία τους όχι μέσω καναλιών. Υπάρχει η ιεραρχία τους, υπάρχει το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου της κυβέρνησης για τους πρόσφυγες.

Ο κ. Κυρίτσης διευκρίνισε ότι παραμένει ο στόχος μεταφοράς, των μεταναστών και των προσφύγων του Πειραιά στον Σκαραμαγκά, έως τις 12 Απριλίου στόχος ωστόσο είναι να αδειάσει ο Πειραιάς έως το Πάσχα. «Το ίδιο περίπου χρονικό πλαίσιο βάζουμε και για την Ειδομένη» είπε, εξηγώντας ότι «συναρτώνται οι αποφάσεις μας με τη δημιουργία του κέντρου φιλοξενίας στα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης».

Ανακοίνωσε επίσης ότι την Τρίτη εισήλθαν στην Ελλάδα 68 μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ ο συνολικός αριθμός τους στη χώρα μας ξεπερνά τους 53.000. Είπε ακόμη ότι εξετάζεται σε εθελοντική βάση να μεταφερθούν από τη Χίο στη Λέρο οικογένειες προσφύγων και μεταναστών προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση στη Χίο.

Το κυβερνητικό στέλεχος ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία επαναπροώθησης είναι μια διαδικασία περίπλοκη, έχει νομικές προβλέψεις, και δεν πρέπει να καταπατώνται τα δικαιώματα των προσφύγων. «Εφόσον υπάρχουν αιτήσεις ασύλου θα πρέπει να εξετάζονται, ασχέτως της καθυστέρησης που δημιουργείται στη διαδικασία επαναπροώθησης» επισήμανε. Σημειώνεται ότι οι πρόσφυγες έχουν υποβάλει χιλιάδες αιτήσεις ασύλου.

Επίσης, ο κυβερνητικός αξιωματούχος απέκλεισε ότι με πρωτοβουλία κυβέρνησης υπάρχει αποκλεισμός των ΜΜΕ από τον Πειραιά, παρά το σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή γυναίκα που έπεσε στο Θερμαϊκό

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...