Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bόζεμπεργκ: Οι πρόσφυγες θα μείνουν για καιρό στην Ελλάδα

Bόζεμπεργκ: Οι πρόσφυγες θα μείνουν για καιρό στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την εκτίμησή της ότι οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα θα παραμείνουν στη χώρα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, εξέφρασε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση για ελλιπή στελέχωση των υπηρεσιών χορήγησης ασύλου.

Όπως είπε η ευρωβουλευτής το 95% των προσφύγων καταθέτουν αίτηση χορήγησης ασύλου γνωρίζοντας ότι ακόμα και αν απορριφθεί θα παραμείνουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα, επειδή η δευτεροβάθμια επιτροπή δεν έχει ακόμα συγκροτηθεί.

Επέρριψε, επίσης, ευθύνες στην κυβέρνηση λέγοντας ότι οι συνθήκες στα κέντρα φιλοξενίας δεν είναι αξιοπρεπείς με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να παραμένουν στην Ειδομένη με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα ανοίξουν τα σύνορα.

«Και αυτή η ελπίδα τροφοδοτείται από κάποια κέντρα, πείτε τα ΜΚΟ, δεν μιλώ για τις σοβαρές, όπως οι Γιατροί του Κόσμου, αλλά για εκείνες που είναι ανεξέλεγκτες, και η ανυπαρξία του κράτους δείχνει ότι δεν υπάρχει ένας έλεγχος» τόνισε.

Σχολιάζοντας εξάλλου τα επεισόδια στην Ειδομένη, η κ. Βόζεμπερκ έκανε λόγο για «ευθεία παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» από την πλευρά της ΠΓΔΜ, υπενθύμισε ότι με δεδομένο ότι το γειτονικό κράτος βρίσκεται σε ενταξιακή διαδικασία τον περασμένο μήνα, κατέθεσε σχετική ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις της Κοπεγχάγης, είναι ευθεία παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» επισήμανε και πρόσθεσε η Τουρκία δεν τηρεί τις προϋποθέσεις ένταξης με τις πολιτικές που ακολουθεί στο προσφυγικό ζήτημα.

Αναφερόμενη στο ζήτημα της αξιολόγησης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξαιτίας της καθυστέρησης στην ολοκλήρωσή της αυξήθηκε το κενό κατά 5,5 δισ και ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών βρίσκονται σε αγαστή συμφωνία για ένα πρόγραμμα που πρέπει να εφαρμοστεί, ενώ δήλωσε απαισιόδοξη για τις εξελίξεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...