Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κομισιόν: Δύο εβδομάδες προθεσμία στην Ελλάδα για το σχέδιο φύλαξης συνόρων

Κομισιόν: Δύο εβδομάδες προθεσμία στην Ελλάδα για το σχέδιο φύλαξης συνόρων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διορία μέχρι τις 26 Απριλίου δίνει η Κομισιόν στις ελληνικές αρχές για αποστολή πληρέστερων στοιχείων και πληροφοριών για το εθνικό σχέδιο δράσης για τη μετανάστευση, καθώς βρέθηκε ελλιπές σε σχεδόν όλα τα κριτήριά του.

Το σχέδιο δράσης για τη μετανάστευση αποτελεί σημαντικό μέρος της διαδικασίας για να εξασφαλιστεί η συνοχή της Ζώνης του Σένγκεν και να αρθούν οι συνοριακοί έλεγχοι στη Ζώνη του Σένγκεν, που υπεβλήθη έπειτα από την εισροή μεγάλου αριθμού μη καταγεγραμμένων μεταναστών και προσφύγων από τα ελληνικά σύνορα.

Λεπτομερέστατο βρήκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μόνο το σκέλος όπου περιγράφονται οι ανάγκες προσλήψεων νέου προσωπικού, που θα ασχολείται με διαδικασίες καταγραφής, θα επεκτείνει τις εγκαταστάσεις υποδοχής, θα αναβαθμίσει τα συστήματα πληροφορικής και θα δημιουργήσει ένα σύστημα αποτελεσματικής επιτήρησης των ακτών.

Παράλληλα, η Επιτροπή εκφράζει «ανησυχία» για την έλλειψη κάποιου λεπτομερούς χρονοδιαγράμματος για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων δράσεων, η έλλειψη πληροφοριών σχετικά με τις αρχές που είναι υπεύθυνες για την εφαρμογή των συστάσεων, καθώς και η ανάγκη επίσπευσης και αναπροσαρμογής του ελληνικού εθνικού προγράμματος, ώστε να χρησιμοποιηθούν σωστά τα σημαντικά κονδύλια που παρέχονται από τα χρηματοδοτικά μέσα της ΕΕ -ιδίως το εθνικό πρόγραμμα για το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας.

Οι ελλείψεις αυτές ώθησαν την Επιτροπή να επιστρέψει το σχέδιο δράσης που υπέβαλε η Ελλάδα, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες και πληρέστερο σχεδιασμό μέχρι τις 26 Απριλίου, έτσι ώστε να θεωρηθεί πως η Ελλάδα συμμορφώνεται με τις προϋποθέσεις της Ζώνης του Σένγκεν και να μην υπάρχει κίνδυνος αποπομπής.

Όλα αυτά, καθώς, παρά την παραδοχή πως «η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο», η Επιτροπή θεωρεί πως «απαιτούνται περαιτέρω βελτιώσεις τόσο στο ίδιο το σχέδιο δράσης όσο και στην υλοποίησή του, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ολοκληρωμένα οι ελλείψεις που εντοπίστηκαν».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ECOFIN: Εγκρίθηκε η άμεση εκταμίευση 1,89 δισ. ευρώ στην Ουκρανία

Οι μισοί Ουκρανοί πρόσφυγες δεν θα επιστρέψουν στην Ουκρανία

Η Ουγγαρία λέει «όχι» σε κυρώσεις στο ρωσικό φυσικό αέριο

Αχαΐα: 23χρονος Αφγανός βίασε 62χρονη σε χωράφι

Ο Λίβανος από την Τρίτη 14/5 «επιστρέφει» Σύρους πρόσφυγες στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...