Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι υπόθεση των τεχνοκρατών

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι υπόθεση των τεχνοκρατών» τονίζει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Twitter, σημειώνοντας την ικανοποίηση με την οποία αναχώρησε από τη «φίλη της Ελλάδας» Γαλλία, όπου είχε συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός έγραψε στο Twitter: «Αναχωρήσαμε από τη φίλη της Ελλάδας, Γαλλία, με ικανοποίηση. Το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι υπόθεση των τεχνοκρατών».

ScreenShot_20160414135044

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται σήμερα στο Στρασβούργο όπου είχε συνάντηση και γεύμα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε την πραγματική εικόνα της ελληνικής οικονομίας και την ουσία των δύο νομοσχεδίων. Παράλληλα, του επαναλαμβάνει τη θέση ότι ο τρόπος κατανομής των βαρών είναι υπόθεση της κυβέρνησης στον βαθμό που η συμφωνία εφαρμόζεται πλήρως.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε κοινός τόπος ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα και επί της διαδικασίας ότι πρέπει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση και να ακολουθήσει η συζήτηση για το χρέος, γεγονός το οποίο ικανοποίησε ιδιαίτερα την ελληνική πλευρά.

Θα υπάρξει επίσης συνάντηση με τον Γκουαλτιέρι της οικονομικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που παρακολουθεί το πρόγραμμα. Αυτή θα επικεντρωθεί στην ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα υπάρξει επίσης συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι που παρακολουθεί το πρόγραμμα. Αυτή θα επικεντρωθεί στην ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Στη συνέχεια, ο Αλ. Τσίπρας θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου στις 7 μ.μ. να συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε προγραμματισμένο δείπνο εργασίας με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος Άξελ Σπρίνγκερ με θέμα την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Η συμφωνία για την αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει την ερχόμενη εβδομάδα, ήταν η κοινή εκτίμηση Ολάντ- Τσίπρα κατά τη συνάντησή τους χθες στο Παρίσι. Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μια ώρα και κατά ένα μέρος, Αλ. Τσίπρας και Φρ. Ολάντ είχαν συνομιλία χωρίς την παρουσία των συμβούλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γάλλος πρόεδρος έδειξε πλήρη κατανόηση για τις ελληνικές θέσεις, αποδέχθηκε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις της και ότι είναι πλέον θετική η πορεία της ελληνικής οικονομίας.

ScreenShot_20160414145127

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ θα τεθεί υπό κράτηση για σεξουαλικές επιθέσεις

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...