Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσίπρας “καρφώνει” Ψυχάρη και Σαμαρά πίσω από το αίτημα της ΝΔ για εκλογές

Ο Τσίπρας “καρφώνει” Ψυχάρη και Σαμαρά πίσω από το αίτημα της ΝΔ για εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Εξυπηρέτηση” στους Σταύρο Ψυχάρη και Αντώνη Σαμαρά, τους οποίους δεν κατονόμασε αλλά φωτογράφησε, τόνισε πως βλέπει ο Αλέξης Τσίπρας πίσω από την ξαφνική στροφή της ΝΔ και το αίτημα για άμεση διεξαγωγή εκλογών.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι συγκεκριμένα πρόσωπα ασκούν πιέσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητεί εκλογές γιατί «βιάζονται». «Κάποιοι σας πιέζουν. Ξεκινήσατε λέγοντας ότι δεν βιάζεστε για εκλογές και τώρα βιάζεστε και αγκομαχάτε» είπε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.
Επισήμανε, μάλιστα, ότι πιέζουν κάποιοι που «έχουν χρέη και πιθανώς διώξεις και δεν θέλουν να πληρώνουν φόρους» εννοώντας τη μιντιακή διαπλοκή και κάποιοι άλλοι που «βλέπουν συνεργάτες τους στις λίστες» σκιαγραφώντας τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του έστειλε το μήνυμά του και στη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη, αναφορικά με την συζήτηση για την επανασύσταση της Κεντροαριστεράς. Ο πρωθυπουργός σημείωσε, συγκεκριμένα, ότι θα περίμενε κανείς ότι αυτά τα δύο κόμματα θα έβαζαν «πλάτη» στην κυβέρνηση και τόνισε: «κεντροαριστερά χωρίς αριστερά δεν υπάρχει». Απευθυνόμενος, μάλιστα, στην κυρία Γεννηματά επισήμανε ότι συμπεριφέρεται λες και ο κόσμος «έχει μνήμη χρυσόψαρου» ενώ υπογράμμισε ότι ο κ. Θεοδωράκης φλερτάρει με την κεντροδεξιά. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν μέτρα 62,9 δις ευρώ έναντι 5,4 δις ευρώ που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι η αξιολόγηση θα κλείσει και κάλεσε την αντιπολίτευση να μη βάζει τα ζάρια της σε πιθανή αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ. Παρέπεμψε, μάλιστα, στις αναφορές του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ ο οποίος πήρε αποστάσεις από το ΔΝΤ και σημείωσε ότι δεν είναι αναγκαία τα πρόσθετα μέτρα. «Αν έλεγα εγώ αυτά που είπε ο κ. Γιουνκέρ τότε η συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ θα μιλούσε για μονομερείς ενέργειες και για διαπραγμάτευση Βαρουφάκη» είπε και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να τοποθετηθεί επί των δηλώσεων Γιούνκερ.

Δεν είμαστε ούτε με τις βαριοπούλες, ούτε με τα τσεκούρια

Ο κ. Τσίπρας απάντησε και στις αιτιάσεις του κ. Μητσοτάκη περί της σχέσης της Αριστεράς με τη βία ξεκαθαρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με τους αντιεξουσιαστές.

Αντέτεινε όμως στη ΝΔ υπάρχουν οπαδοί των τσεκουριών. «Η Αριστερά έδωσε και δίνει αγώνες κατά της βαριοπούλας και του τσεκουριού. Τους οπαδούς της βαριοπούλας και των τσεκουριών τους έχει απέναντι. Δυστυχώς κάποιες φορές η δική σας παράταξη δεν τους έχει απέναντι» είπε στον κ. Μητσοτάκη, “φωτογραφίζοντας” τον Μάκη Βορίδη και υπογράμμισε ότι η Αριστερά γέννησε την εθνική αντίσταση και τους αγώνες για τη δημοκρατία.

Κάλεσε, μάλιστα, τον κ. Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει εάν υποστηρίζει την απαγόρευση των διαδηλώσεων. «Η Αριστερά έχει μεταξύ άλλων και έναν ακόμη στόχο: Να διασώσει τον φιλελευθερισμό από τους φιλελεύθερους» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Καλλιάνος: «Ακρωτηρίασαν το δάχτυλο του πατέρα μου σε ένα απλό δωμάτιο και όχι στο χειρουργείο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...