Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Κομισιόν βλέπει ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για νέο Eurogroup

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την εκτίμηση ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για οριστική κατάληξη στο θέμα της αξιολόγησης σε μια συνεδρίαση του Εurogroup πολύ σύντομα, εξέφρασε στις Βρυξέλλες, η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φεντερίκα Μογκερίνι.

Ερωτηθείσα σχετικά αμέσως μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, η κ. Μογκερίνι αφού ανέφερε ότι συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις να βρεθεί λύση σε συνεδρίαση του Εurogroup, πολύ σύντομα, πρόσθεσε ότι η Κομισιόν εξακολουθεί να εργάζεται με θετικό πνεύμα τόσο με την ελληνική κυβέρνηση όσο και με τους άλλους θεσμούς με στόχο να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το ταχύτερο δυνατόν.

Καταλήγοντας, υπενθύμισε τη δήλωση του επιτρόπου οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί την Παρασκευή στο Άμστερνταμ, ο οποίος είχε πει ότι έχουμε φτάσει στο σημείο που απομένουν λίγα βήματα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, κάτι που μπορεί να συμβεί σε πολύ σύντομο διάστημα.

Το Eurogroup θα συγκληθεί μόλις υπάρξει επαρκής πρόοδος, διαμήνυσε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο πρακτορείο Bloomberg.

Όσον αφορά την ακύρωση της αυριανής συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος κατέστησε σαφές ότι «εξετάσαμε χθες την κατάσταση και διαπιστώσαμε ότι δεν έχει επιτευχθεί αρκετή πρόοδος, ώστε να δικαιολογηθεί το Eurogroup».

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει σύγκλιση απόψεων σε αρκετά θέματα, αλλά «πρέπει να γίνουν περισσότερα» στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, της φορολογίας εισοδήματος και της αγοράς εργασίας.

«Ορισμένες μεταρρυθμίσεις δεν είναι εύκολες, καθώς ενέχουν τεχνικές και πολιτικές δυσκολίες» παραδέχθηκε στη συνέχεια, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να κινηθεί προς την κατεύθυνση της επίτευξης των στόχων του προγράμματος.

Σχετικά με τις διαφορές μεταξύ των θεσμών, διευκρίνισε ότι το ζήτημα δεν είναι «εάν ο ένας έχει δίκιο και ο άλλος άδικος» και σημείωσε ότι σ’ αυτή τη φάση, πρέπει να «προτείνουμε ορισμένα προληπτικά μέτρα». «Εάν η Κομισιόν έχει δίκιο, τότε δεν χρειάζεται να εφαρμοστούν» έσπευσε να επισημάνει.

Αναφορικά με το ζήτημα του χρέους, ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στην εξυπηρέτησή του και επανέλαβε ότι «θα βοηθήσουμε την Ελλάδα, εάν κριθεί αναγκαίο, με μία νέα ελάφρυνση», αποκλείοντας ωστόσο, το ενδεχόμενο ονομαστικού «κουρέματος».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Στο Ευρωδικαστήριο η Ελλάδα για καθυστερήσεις πληρωμών από τα νοσοκομεία – Πλήρης διάλυση

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...