Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Σπριντ” μετ’ εμποδίων για το Eurogroup – Σφαγή για το χρέος

“Σπριντ” μετ’ εμποδίων για το  Eurogroup – Σφαγή για το χρέος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με όλο το ενδιαφέρον «καρφωμένο» στο έκτακτο Eurogroup της Δευτέρας για το κλείσιμο της αξιολόγησης βρίσκεται το κυβερνητικό επιτελείο, την ώρα που γίνεται νόμος του κράτους στην Ολομέλεια της Βουλής το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, που αποτελούν δεσμεύσεις της καλοκαιρινής συμφωνίας.

Ως εκ τούτου στο Μαξίμου εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα με τους συσχετισμούς δυνάμεων που διαμορφώνονται, προκειμένου να μην βρεθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προ δυσάρεστων εκπλήξεων στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών.

Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα τονίζουν πως πλέον τα “καρφώματα” με μήλον της έριδος το ελληνικό χρέος είναι ανοιχτά και αλλεπάλληλα. Ενδεικτικά παρέπεμπαν τόσο στο δημοσίευμα του Der Spiegel για τη μετωπική σύγκρουση Παρισιού – Βερολίνου, την παρέμβαση Γκάμπριελ υπέρ της απομείωσης του χρέους όσο και στο τελεσίγραφο της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Αναφορικά με την εν λόγω επιστολή, συνεργάτες του πρωθυπουργού προτίμησαν να μην προβούν σε κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο, τονίζοντας πως επαναλαμβάνει ξεκάθαρα τη θέση του Ταμείου για βαθιά απομείωση του χρέους.

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως βρίσκεται σε διαρκείς συσκέψεις με το επιτελείο του, το οποίο τον κρατά ενήμερο για όλες τις τελευταίες εξελίξεις ενόψει του Eurogroup.

Πάντως, οι ίδιες κυβερνητικές πηγές κληθείσες να σχολιάσουν την επιστολή Τσακαλώτου στους ομολόγους του, σύμφωνα με την οποία «δεν υπάρχει περίπτωση τέτοιο πακέτο να περάσει από την παρούσα κυβέρνηση ή – με ό,τι σημαίνει αυτό – από καμία δημοκρατική κυβέρνηση που μπορώ να φανταστώ», τόνιζαν πως «έχει καταστεί σαφές πως ένα πακέτο πρόσθετων μέτρων 3,6 δισ. ευρώ δεν περνά από τη Βουλή», εκφράζοντας ωστόσο την αισιοδοξία τους ότι «δεν θα χρειαστεί κιόλας να περάσει, καθώς θα βρεθεί άλλη λύση».

Ως εκ τούτου, στο Μέγαρο Μαξίμου διατηρείται η συγκρατημένη αισιοδοξία για τα αποτελέσματα του Eurogroup, όπου η κυβέρνηση επιζητεί μία πολιτική συμφωνία με στόχο να έχει υπάρξει πλήρες κλείσιμο της αξιολόγησης μαζί με τη ρύθμιση του χρέους στην προγραμματισμένη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της 24ης Μαΐου.

Εν τω μεταξύ, στο ίδιο μήκος κύματος με την κοινοβουλευτική ομάδα και σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους για την αντιπολίτευση και κυρίως τη ΝΔ αναμένεται να κινηθεί ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια το απόγευμα της Κυριακής, πριν την ψήφιση Ασφαλιστικού και Φορολογικού.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που αναμένεται να ακολουθήσει περίπου στις 10 το βράδυ, στο Μαξίμου εκφράζουν σιγουριά πως δεν τίθεται θέμα διαρροών, παρά τα σενάρια που διακινήθηκαν λόγω της «αφωνίας» βουλευτών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...