Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Corriere della Sera: Άνοιγμα της Ευρώπης για το ελληνικό χρέος

Corriere della Sera: Άνοιγμα της Ευρώπης για το ελληνικό χρέος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Άνοιγμα της Ευρώπης για το ελληνικό χρέος. Πρώτο «ναι» στη «μαλακή γραμμή», τιτλοφορεί σήμερα σχετικό άρθρο της η ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera».Ο αναλυτής Ίβο Καΐτσι αναφέρει ότι «για πρώτη φορά το Eurogroup συζήτησε το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, όπως είχαν ζητήσει πρόσφατα η Γαλλία, το ΔΝΤ και ακόμη και ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ».

Παράλληλα, η εφημερίδα γράφει ότι και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ παραδέχθηκε την ανάγκη «να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της βιωσιμότητας του χρέους της Ελλάδας», υποδεικνύοντας μια οδό που θα πρέπει να ακολουθηθεί άμεσα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Μιλάνου, παράλληλα, ο Ιταλός υπουργός οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν «στηρίζει τη γραμμή της Αθήνας» και αναφέρθηκε σε «σύμφωνη γνώμη όλου του Eurogroup» για να επιλεγεί «ένα πιο μαλακό προφίλ» όσον αφορά το ελληνικό δημόσιο χρέος.

Ο Ί. Καΐτσι συμπληρώνει ότι, προς το παρόν, το Eurogroup απέκλεισε τη δυνατότητα κουρέματος του ελληνικού χρέους, αλλά τονίζει ότι ο Β. Σόιμπλε αναγκάσθηκε να δεχθεί τεχνικές επαληθεύσεις εκ μέρους του EuroWorking Group, oι οποίες θα πρέπει να εξετασθούν ήδη στην επόμενη συνεδρίαση των δεκαεννέα υπουργών οικονομικών της ζώνης του ευρώ, στις 24 Μαΐου.

Η «Κοριέρε Ντέλα Σέρα» αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτευχθεί συμβιβασμός όσον αφορά τα «μέτρα-εγγύηση» που θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν, σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές.

Σε σχέση με το χρέος, τέλος, η ιταλική εφημερίδα προσθέτει πως το Eurogroup αναφέρθηκε στη δυνατότητα να μειωθεί, βραχυπρόθεσμα, το κόστος του χρέους, «βελτιώνοντας στον ύψιστο βαθμό τη διαχείρισή του». Για τη μεσοπρόθεσμη περίοδο -προσθέτει- ζήτησε από τους τεχνικούς του EuroWorking Group να εξετάσουν συγκεκριμένα μέτρα (μείωση των τόκων και επιμήκυνση του χρόνου πληρωμής), ενώ μετά το 2018 θα μπορούν να συζητηθούν περαιτέρω παρεμβάσεις, αν η Ελλάδα θα έχει σεβαστεί τις υποχρεώσεις του προγράμματος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

Περίπου 4,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν βρει καταφύγιο στην Ε.Ε.

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...