Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας συνεχίζει να λέει ψέματα και πρέπει να φύγει άμεσα

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας συνεχίζει να λέει ψέματα και πρέπει να φύγει άμεσα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη στάση της στο ζήτημα του χρέους μετά το Eurogroup εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο αρχηγός της ΝΔ χαρακτήρισε “βολικό άλλοθι” για το Μαξίμου τη συζήτηση αυτή, σημειώνοντας πως στην πραγματικότητα χρειάζονται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τη χώρα, ενώ δεν υπάρχει στο τραπέζι με τους δανειστές καμία ρητή δέσμευση για το χρέος.

Σκληρή ήταν η κριτική του Κυριάκου Μητσοτάκη στην επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης για το χρέος, υποστηρίζοντας πως η συζήτηση έχει ανοίξει χωρίς να υπάρχει ρητή δέσμευση.

“Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι πέτυχε κάτι καθόλου συγκεκριμένο. Υπό προϋποθέσεις θα γίνει η αφομοίωση του χρέους, όπως μαρτυρούν δηλώσεις Ευρωπαίων. Είναι θετικό βήμα, αλλά όχι κάτι καινούριο, καθώς η συζήτηση για το χρέος είχε ξεκινήσει από το 2012 και μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει ρητή δέσμευση για το θέμα του χρέους.

Ο αρχηγός της ΝΔ χαρακτήρισε “εξαιρετικά ανησυχητικό” γεγονός τη δέσμευση της κυβέρνησης για πρωτογενή πλεονάσματα τα επόμενα χρόνια. “Μπορούμε ενδεχομένως να τα πετύχουμε για λίγο χρόνο, αλλά δεν είναι εφικτό να δεσμευτούμε για 15 χρόνια και θα μας καταδικάσει σε ένα αέναο μνημόνιο, όπως είναι το τέταρτο που συμφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ”.

Χαρακτήρισε “βολικό άλλοθι” την συζήτηση που άνοιξε η κυβέρνηση για το χρέος “προκειμένου να μην συζητήσει τις άλλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα”.

Ερωτηθείς για τον “κόφτη”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως αυτός είναι απαραίτητος σε μία οικονομία. Ωστόσο, διευκρίνισε πως πρέπει να καθοριστεί το πώς θα δουλεύει αυτός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρίνισε πως η Νέα Δημοκρατία δεν ζητά απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά ανακατανομή του προσωπικού ώστε να καλυφθούν κενά. “Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμία μεταρρύθμιση στο Δημόσιο. Ανέστειλε την έρευνα για τα πλαστά πτυχία και την αξιολόγηση. Ο κ.Τσίπρας προσλαμβάνει τον κάθε κύριο Καρανίκα με ένα απίθανο βιογραφικό σε θέσεις συμβούλων προκειμένου να ικανοποιήσει το κομματικό του ακροατήριο.

“Το αίτημα για εκλογές παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο”, πρόσθεσε ο αρχηγός της ΝΔ εκφράζοντας την άποψη πως “η κυβέρνηση πρέπει να φύγει άμεσα”. Σχολιάζοντας τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στη βουλή πως η κυβέρνηση “είχε αυταπάτες”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε σε υψηλούς τόνους πως “ο κ.Τσίπρας δεν είχε αυταπάτες, αλλά έλεγε ψέματα και επιδίωκε σκόπιμα ό,τι συνέβη. Εξακολουθεί να λέει ψέματα και πρέπει να φύγει άμεσα”.

Κάλεσμα σε εθελοντές για το πρόγραμμα εκπαίδευσης της ΝΔ

“Η ΝΔ έχει έντονο ενδιαφέρον για τη δημόσια παιδεία. Τα ενισχυμένα ολοήμερα αποδυναμώνονται με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Δεν καταλαβαίνω γιατί ακολουθεί αυτό τον δρόμο η κυβέρνηση. Η πολιτική της έχει ταξικό πρόσημο καθώς χτυπά τους πιο αδύναμους”, τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ ερωτηθείς για την επίσκεψή του σε σχολείο σήμερα.

“Είχαμε καλύψει τα κενά με τρόπους όπως ΕΣΠΑ. Υπάρχουν υπερμεγεθείς υπηρεσίες σε Υπουργεία που θα μπορούσαν να καταργηθούν ώστε να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία”, ήταν η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

“Η Ελλάδα έχει μεγάλο αριθμό δασκάλων και καθηγητών σε σχέση με τον πληθυσμό της. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε την πολιτική άλλων χωρών που επένδυσαν στην παιδεία. Όσο για το ιδιωτικό σχολείο, για το οποίο η κυβέρνηση έχει δείξει πως δεν νοιάζεται, αφορά μόνο στο 10% των μαθητών συνολικά”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα έξω από το κομματικό πλαίσιο της ΝΔ καλώντας τεχνοκράτες και εθελοντές να βοηθήσουν το κόμμα στην κατάρτιση του προγράμματος για την παιδεία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Eurostat εκθέτει Μητσοτάκη: «Δευτεραθλήτρια» στον πληθωρισμό τροφίμων η Ελλάδα στην Ευρώπη

Δημοσκόπηση: Ο Δένδιας μακράν ο δημοφιλέστερος υπουργός – Το «κομματικό» προφίλ των αναποφάσιστων

Τώρα ο Μητσοτάκης θέλει να εφαρμοστεί στο ακέραιο η Συμφωνία των Πρεσπών

Προκαλούν οι φιλορώσοι ψευδοαρχαιομακεδόνες – Μιτσκόσκι: «Είναι δικαίωμά μου να αποκαλώ τη χώρα μου όπως θέλω»

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δημιουργεί τις συνθήκες για την υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων της χώρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...