Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το μήνυμα Τσίπρα που έκανε το υπουργικό συμβούλιο να… τρέχει

Το μήνυμα Τσίπρα που έκανε το υπουργικό συμβούλιο να… τρέχει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα μπορούσε να στείλει καθαρότερα το μήνυμά του στους υπουργούς του: ο πρωθυπουργός τους διαμήνυσε εμμέσως πλην σαφώς πως έχουν τρεις μήνες μπροστά τους για να «τρέξουν» όλες τις δράσεις που έχει αναλάβει ο καθένας στο υπουργείο του.

Από την υλοποίησή τους θα κριθεί και το μέλλον τους στο υπουργικό συμβούλιο…

Ενδεικτικά είναι και τα όσα είπε για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού και τη λειτουργία της κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή του συνέντευξη: «Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ανοίγει ένας νέος κύκλος και η Ελλάδα μπαίνει σε νέα εποχή. Έχουμε λοιπόν τη δυνατότητα» προσθέτει «σε συνθήκες ομαλότητας και σταθερότητας να κάνουμε τομές, να σπάσουμε κατεστημένα δεκαετιών και να βάλουμε τις βάσεις για να γίνει η Ελλάδα μια πραγματικά ευρωπαΐκή χώρα. Έχει έρθει η ώρα» σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα «το σχέδιο μιας συνολικής αναμόρφωσης της χώρας να μπει σε ράγες υλοποίησης. Τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν αυτή την ευθύνη απέναντι στους πολίτες έχουν μεγάλη σημασία, αλλά ακόμη μεγαλύτερη, ο μηχανισμός υλοποίησης συντονισμού και ελέγχου της κυβερνητικής πολιτικής».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ανασχηματισμός μετατίθεται για το Σεπτέμβριο, αφού πρώτα θα έχει πραγματοποιηθεί το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τις πρώτες μέρες του Ιουλίου.

Το τελευταίο αναμένεται να λάβει στοιχεία διεύρυνσης, με την επιστροφή του Φώτη Κουβέλη και την ενσωμάτωση προσωπικοτήτων της κεντροαριστεράς.

Μείζονα διακύβευση για την κυβέρνηση, όπως εκφράστηκε εκτενώς και στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κυβερνώντος κόμματος της Παρασκευής, είναι μία σειρά δράσεων με κοινωνικό κι αριστερό πρόσημο ως αντίβαρο στις σκληρές διατάξεις της συμφωνίας με τους δανειστές, προς όφελος των χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων.

Πάνω σε αυτά, άλλωστε, θα κριθούν οι υπουργοί στο προσεχές τρίμηνο, καθώς και στα προαπαιτούμενα για την ερχόμενη αξιολόγηση που ξεκινά τον Οκτώβριο.

Γι’ αυτό ο κ. Τσίπρας προσανατολίζεται να συστήσει ένα μηχανισμό τύπου τρόικας, ο οποίος θα εποπτεύει και θα βαθμολογεί τους υπουργούς.

Τις επόμενες ημέρες, μάλιστα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναθέσει σε τρεις στενότατους συνεργάτες του τον συνολικό και καθημερινό έλεγχο των υπουργείων, προκειμένου να προχωρήσουν σε δική τους εσωτερική αξιολόγηση στα τέλη Ιουλίου.

Με βάση ακριβώς αυτή την έκθεση αξιολόγησης, ο Αλέξης Τσίπρας θα λάβει τις αποφάσεις για τη μορφή του επόμενου κυβερνητικού σχήματος.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έχει ήδη επιλέξει τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν τη νέα τρόικα, η οποία επί της ουσίας θα είναι τα αφτιά και τα μάτια του στα υπουργεία και οι οποίοι θα είναι οι Δημήτρης Τζανακόπουλος, Δημήτρης Λιάκος και Δημήτρης Παπαγιαννάκος.

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Φάμελλος σε Γεωργιάδη: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού σε κάθε υπηρεσία δημόσιας υγείας

Κασσελάκης: Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και όχι ψηφοθηρικά πριμ

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...