Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμετανόητος Μητσοτάκης: Η πολιτική της ΝΔ των περασμένων χρόνων δεν απέτυχε

Αμετανόητος Μητσοτάκης: Η πολιτική της ΝΔ των περασμένων χρόνων δεν απέτυχε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνάντηση για περισσότερο από μία ώρα είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Ανχέλ Γκουρία, στο Παρίσι, παρουσία και του αντιπροέδρου του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν το πλαίσιο συνεργασίας που ο ΟΟΣΑ έχει αναπτύξει με την Ελλάδα, καθώς και οι μελέτες που εκτελούνται σήμερα για λογαριασμό της χώρας, εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης μετά το πέρας της συνάντησης.

« Οφείλω να επισημάνω ότι με σχετική καθυστέρηση η ελληνική κυβέρνηση απεδέχθη ότι ο ΟΟΣΑ είναι ένα οργανισμός που έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία να βοηθήσει σε σειρά τομέων όπως η απελευθέρωση προϊόντων, οι μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση, η καταπολέμηση της διαφοράς» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε:

“Δυστυχώς τώρα φοβάμαι ότι ειδικά στους τομείς της προώθησης του ανταγωνισμού και της προώθησης των επενδύσεων η ελληνική κυβέρνηση απλά δεν διαθέτει τη βούληση για να κάνει πράξη τις συστάσεις ενός οργανισμού, με την εμπειρία του ΟΟΣΑ. Η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής που θα δίνει μεγαλύτερη έμφαση στη μείωση των φόρων, στη μείωση των κρατικών δαπανών αλλά κυρίως στις δομικές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα στη χώρα μας να προσελκύσει σημαντικό αριθμό επενδύσεων. Χωρίς επενδύσεις δεν πρόκειται να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης στην Ελλάδα, η κυβέρνηση αυτή δεν έχει τη δυνατότητα να φέρει επενδύσεις στη χώρα η οποία δεν πρόκειται να έχει ένα αισιόδοξο μέλλον όσο συνεχίσει αυτή η κυβέρνηση.”

Ο πρόεδρος της ΝΔ,  συναντήθηκε επίσης με τον υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας Μανουέλ Μακρόν και τον πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Νικολά Σαρκοζί, στάθηκε στην ανάγκη μείωσης των φόρων και των κρατικών δαπανών, ενώ ζήτησε να δοθεί έμφαση «στις δομικές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, που θα δώσουν τη δυνατότητα στη χώρα μας να προσελκύσει σημαντικό αριθμό επενδύσεων».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε την Τρίτη και ζωντανή συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι France 24, κατηγορώντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το σύνολο της πολιτικής του.

Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι σε ερώτηση του γάλλου δημοσιογράφου για το τι διαφορετικά θα μπορούσε να κάνει το κόμμα του η Νέα Δημοκρατία τη στιγμή που έχει ήδη αποτύχει στο παρελθόν, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε αμετανόητος για τα λάθη του παρελθόντος, και την καταδίκη των πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, δηλώντας:

«Δεν είμαι σίγουρος ότι η πολιτική μας απέτυχε, η Ελλάδα ήταν έτοιμη το 2014 να επιστρέψει στην ανάπτυξη. Χάσαμε δύο χρόνια με τον κ. Τσίπρα, δεν είχαμε ανάπτυξη το 2015, δεν βλέπουμε ανάπτυξη το 2016. Και πραγματικά με τον κ. Τσίπρα δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος, διότι όλα τα μέτρα που προτείνει είναι μέτρα φορολογικά, δεν υπάρχουν πραγματικά διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δεν έχω εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα και στο ότι μπορεί να επαναφέρει την Ελλάδα στην ανάπτυξη. Εκεί είναι η μεγάλη διαφορά μας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...