ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άρχισαν “τα όργανα” στη Θράκη – Προκαλεί επισήμως η Τουρκία

Άρχισαν “τα όργανα” στη Θράκη – Προκαλεί επισήμως η Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να σεβαστεί τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη κάλεσε την Αθήνα η Άγκυρα, μέσω του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, Tanju Bilgic.

Ο κ. Bilgic ανέφερε σήμερα πως η κατάσταση που επικρατεί με την τουρκική μειονότητα στην Δυτική Θράκη «είναι πολύ διαφορετική από τις αισιόδοξες δηλώσεις της Ελλάδας για το θέμα», ενώ ταυτόχρονα απηύθυνε έκκληση στην Αθήνα «να σεβαστεί την εθνική ταυτότητα» των εν λόγω πολιτών και να εφαρμόσει την ετυμηγορία που πάρθηκε από το Δικαστήριο Των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, πριν 8 χρόνια.

Στην συνέχεια, ο εκπρόσωπος δήλωσε πως η ελληνικές αρχές πρέπει να ανοίξουν τα μειονοτικά σχολεία της περιοχής, αλλά και να δώσει την ελληνική υπηκοότητα στα μέλη της μειονότητας, καθώς ο σχετικός νόμος του 1955 που «μπλόκαρε» την διαδικασία, έχει καταργηθεί από το 1998.

Καταλήγοντας, ο κ. Bilgic δήλωσε ότι η εφαρμογή των παραπάνω ρυθμίσεων θα έχει «θετική επίδραση στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τραμπ εξετάζει την πώληση F-35 στον Ερντογάν – Το Ισραήλ αντιδρά

Στο εδώλιο ο πρώην Μεγάλος Μουφτής της Συρίας

ΗΠΑ: Οργή στο Κογκρέσο για τις εξοπλιστικές «δουλίτσες» Τραμπ με Ερντογάν

Μααρίβ: Μεγαλύτερη απειλή για το Ισραήλ η Τουρκία παρά το Ιράν

Ο Τραμπ έτοιμος να δώσει το «πράσινο φως» για αμερικανικούς κινητήρες στα τουρκικά Kaan

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...