Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Δένδιας: “Εκχωρείται η περιουσία της πατρίδας σε άδηλο έλεγχο”

Νίκος Δένδιας: “Εκχωρείται η περιουσία της πατρίδας σε άδηλο έλεγχο”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νέα Δημοκρατία, Νίκος Δένδιας,

Να ανακαλέσει τη δημιουργία του υπερταμείου (Εταιρείας Δημόσιων Συμμετοχών) ζήτησε από την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Νίκος Δένδιας, λέγοντας πως η προηγούμενη κυβέρνηση δεν δέχθηκε ανάλογο αίτημα των δανειστών.

Όπως είπε μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο, μέσω του Ταμείου «εκχωρείται η περιουσία της πατρίδας σε άδηλο έλεγχο χωρίς λογοδοσία στο Κοινοβούλιο».

«Εσείς είσαστε οι έξυπνοι που είδατε την μεγάλη ευκαιρία για ανάπτυξη; Εμείς πως δεν το καταλάβαμε ότι κρύβεται τέτοιο χρυσωρυχείο;» ρώτησε ο κ. Δένδιας προς τα κυβερνητικά έδρανα.

Πρόσθεσε επίσης ότι στο υπερΤαμείο έχει την εξουσία το Εποπτικό συμβούλιο, αφού ορίζει το δ.σ. και είναι αυτό που τροποποιεί το καταστατικό, ενώ υποστήριξε ότι το ελληνικό Δημόσιο στερείται των βασικών εξουσιών που θα είχε ο βασικός μέτοχος οποιασδήποτε εταιρείας.

«Κι εδώ μιλάμε για την εταιρεία που έχει το σύνολο της δημόσιας περιουσίας. Δεν καταλαβαίνετε τι πάμε να πάθουμε; Πού είναι η εθνική κυριαρχία; Κι όλα αυτά με μια απλή ενημέρωση της Βουλής, χωρίς λογοδοσία», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.

Εξάλλου, ο κ. Δένδιας διερωτήθηκε αν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος θα ψηφίσει την τροπολογία για αναστολή της μισθολογικής ωρίμανσης των ένστολων για δύο χρόνια.

Κάλεσε επιπλέον «εκείνους που μάχονται κατά της διαπλοκής» – όπως είπε απευθυνόμενος προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ – να δημοσιοποιήσουν τον κατάλογο των ονομάτων, στα οποία αφορά η διάταξη για την άρση του αξιόποινου μετά τον καταλογισμό από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

«Γιατί αν τον φέρετε θα δείτε πως πρόκειται για την επιτομή της διαπλοκής, όπως την ορίζει ο κόσμος» συμπλήρωσε.

Τέλος, αναφερόμενος στην ρύθμιση για τους δασικούς χάρτες, ο κ. Δένδιας είπε ότι αποτελεί απόπειρα νομιμοποίησης αυθαιρέτων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: «Η θάλασσα είναι ο φυσικός μας χώρος» – «Ο Άη Νικόλας σκέποι τις θάλασσες, σκέποι τον Στόλο, σκέποι την Ελλάδα!»

Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο – Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή

Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους – Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια

Ο Νίκος Δένδιας πρώτος Έλληνας ΥΕΘΑ στην Ιαπωνία: Ελληνοϊαπωνική αμυντική συνεργασία και Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)

Επί Μητσοτάκη σχεδόν 4 εκατ. Έλληνες έχουν χρέη 112,5 δισ. ευρώ στο Δημόσιο – 7,8 δισ. μόνο το 2025

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...