Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα «χυλόπιτα» Γεννηματά σε Βενιζέλο

Νέα «χυλόπιτα» Γεννηματά σε Βενιζέλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Γι’ άλλη μια φορά η Φώφη Γεννηματά «αδειάζει» τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης από όλα τα κόμματα που να υλοποιήσει μια «εθνική γραμμή» ζήτησε από το βήμα της Βουλής κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚΔημοκρατική Συμπαράταξη, ερχόμενη σε αντίθεση με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος στην δική του ομιλία είχε υποστηρίξει ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να διασφαλίσει τις προϋποθέσεις «εθνικής υπέρβασης».

Η Φ. Γεννηματά επισήμανε την ανάγκη «τα αδιέξοδα κυβέρνησης να μην γίνουν αδιέξοδα για την χώρα» κι υπενθύμισε ότι «το «φύγε εσύ, έλα εσύ» το ξαναζήσαμε».

Παράλληλα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη σε υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους και παραγνωρίζοντας τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο «ταπεινωτική σελίδα της ελληνικής ιστορίας» κι ισχυρίστηκε ότι το πολυνομοσχέδιο «δείχνει πού οδήγησε ο λαϊκισμός κι η δημαγωγία, τα ψέματα, η ανικανότητα».

Η Φ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το πολυνομοσχέδιο είναι «συνθηκολόγηση ηττημένου» συμπληρώνοντας ότι «άξιος ο μισθός σας», ενώ υιοθέτησε την κριτική του Γ. Στουρνάρα για το κόστος των 86 δισ. ευρώ από την διαπραγμάτευση.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την υπαγωγή της χώρας σε «ταπεινωτική εποπτεία» μέσω του λεγόμενου «κόφτη», καθώς επίσης και την παράδοση των σπιτιών των Ελλήνων στα «κοράκια των αγορών», και της Δημόσιας περιουσίας στα χέρια ξένων.

Η Φ. Γεννηματά ισχυρίστηκε ότι το πολυνομοσχέδιο σημαίνει «Μνημόνια για πάντα» επικρίνοντας τον πρωθυπουργό ότι έγινε «πρόθυμος των πιο συντηρητικών κύκλων».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη επέκρινε την παράκαμψη της Βουλής μέσω από την διαδικασία του «κόφτη» υποστηρίζοντας ότι γίνεται «σάρκα κι οστά» το «όνειρο» του Β. Σόιμπλε «να βάλει τους προϋπολογισμούς των ευρωπαϊκών χωρών στο κρεβάτι του Προκρούστη».

Η Φ. Γεννηματά ισχυρίστηκε ότι ο πρωθυπουργός αποδέχτηκε πρόθυμα τον «κόφτη» που οι δανειστές «ακόνιζαν» επί έξι χρόνια.

Σχετικά με το ταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη αμφισβήτησε ότι θα πάνε χρήματα από αυτό για την ανάπτυξη κι υποστήριξε ότι το εποπτικό συμβούλιο έχει πλήρη έλεγχο του ταμείου, ενώ ισχυρίστηκε ότι παρόμοια πρόταση του Σ. Ντερούζ επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε αντιδράσεις και την αποχώρησή του από την τρόικα

Η Φ Γεννηματά σχολίασε ότι το ταμείο «μας γυρίζει στην εποχή του διεθνούς οικονομικού ελέγχου και την εκχώρησης των εσόδων κρατικών μονοπωλίων», αλλά και στην εποχή της πώλησης των αστικών συγκοινωνιών από τον Κ. Μητσοτάκη.

Μάλιστα ζήτησε να αποσυρθούν οι οργανισμοί αστικών συγκοινωνιών από το νέο ταμείο.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη υποστήριξε ότι επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ υπήρξε καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας ενώ τώρα οδηγούμαστε σε πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών σε 18 μήνες.

Παράλληλα, επέκρινε την κυβέρνηση για θέσπιση φόρων «στα πάντα για τα πάντα», ενώ ζήτησε να παρθεί πίσω η τροπολογία για το ΕΚΑΣ.

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Κασσελάκης για Τέμπη: «Ο ελληνικός λαός δεν θα πάει για μία ακόμη φορά στις κάλπες χωρίς να γνωρίζει την αλήθεια»

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμφώνησε αμαχητί σε ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας με την ΕΕ

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...