Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όλο το παρασκήνιο πίσω από την καταψήφιση και παραίτηση Κατριβάνου

Όλο το παρασκήνιο πίσω από την καταψήφιση και παραίτηση Κατριβάνου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μονάχα σαν κεραυνός εν αιθρία δεν έσκασε η παραίτηση της Βασιλικής Κατριβάνου μετά την καταψήφιση των διατάξεων για το “υπερταμείο” και τον “κόφτη” στο Μέγαρο Μαξίμου και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η κα κατριβάνου είχε καταψηφίσει το άρθρο 60 στο νομοσχέδιο για την επικύρωση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό, θέτοντας θέμα δικαιωμάτων των προσφύγων για τις 14 ημέρες για την εξέταση χορήγησης ασύλου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη από την Παρασκευή η πρώην πλέον βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προερχόμενη από την κίνηση των 53+, είχε ενημερώσει τους αρμόδιους κοινοβουλευτικούς αξιωματούχους για την αντίθεσή της με τις δύο διατάξεις του πολυνομοσχεδίου.

Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της Κυριακής οι προσπάθειες να μεταπειστεί η κα Κατριβάνου ήταν συνεχείς από πλευράς του διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας Κώστα Ζαχαριάδη και της Αφροδίτης Θεοπεφτάτου. Αν και δεν τέθηκε το θέμα διαγραφής αφού στήριξε το πολυνομοσχέδιο επί της αρχής, η ίδια η βουλευτής της Β’ Αθηνών φέρεται να είχε διαμηνύσει πως θα παραιτηθεί παραχωρώντας την έδρα της, όπως είχε πράξει στο παρελθόν και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Κομματικές πηγές ωστόσο μετά τη διαφοροποίηση τόνιζαν πως η Βασιλική Κατριβάνου πρέπει να πάρει τις αποφάσεις της, επιτείνοντας τις πιέσεις για υποβολή παραίτησης και παράδοσης της βουλευτικής της έδρας, καθώς είχε εκλεγεί με λίστα.

“Όποιος δεν θέλει να συνεχίσει μαζί μας, δεν μπορούμε να τον αναγκάσουμε” τόνιζε κορυφαίος κοινοβουλευτικός αξιωματούχος μετά τη διαφοροποίηση και λίγη ώρα πριν την παραίτηση Κατριβάνου.

Την θέση της στην ΚΟ παίρνει ο Γιώργος Κυρίτσης υπεύθυνος τύπου του Συντονιστικού Οργάνου για την προσφυγική κρίση, ο οποίος για δεύτερη φορά γίνεται βουλευτής μετά από παραίτηση και παράδοση της κοινοβουλευτικής έδρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...