ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Moody’s: Θετική η συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα αλλά τα ρίσκα υπάρχουν

Moody’s: Θετική η συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα αλλά τα ρίσκα υπάρχουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η συμφωνία του Eurogroup είναι θετική για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, όμως τα ρίσκα εφαρμογής της στη χώρα μας παραμένουν υψηλά, εκτιμά ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.

Σε σημείωμά της, η Moody’s επισημαίνει ότι η συμφωνία για εκταμίευση της πρώτης υποδόσης στήριξης, ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, λύνει το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετώπιζε η Ελλάδα και καλύπτει τις πληρωμένες χρέους που πρέπει να κάνει φέτος η χώρα μας.

Ο οίκος αξιολόγησης στέκεται θετικά και στη συμφωνία για ελάφρυνση του δημόσιου χρέους. Επισημαίνει όμως ότι το κοινό ανακοινωθέν δεν παρέχει συγκεκριμένες πληροφορίες για την αναδιάρθρωση που θα γίνει σε βάθος χρόνου, ενώ παράλληλα είναι πια «ξεκάθαρο» πως η σημαντική βοήθεια θα εξεταστεί μετά το τέλος του Μνημονίου, το 2018, και με προϋπόθεση την τήρηση των συμφωνηθέντων.

Παρά ταύτα, ο οίκος υπογραμμίζει ότι κίνδυνοι ακόμα ελλοχεύουν. Με τους κινδύνους να εκτραπεί η εφαρμογή της συμφωνίας στην Ελλάδα να παραμένουν «υψηλοί».

Οι αιτίες της αβεβαιότητας, τονίζει η Moody’s, πηγάζουν από την μικρή πλειοψηφία που διαθέτει η κυβέρνηση στη Βουλή, με φόντο την πολιτική και κοινωνική δυσαρέσκεια που υπάρχει στη χώρα μας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλέξης Τσίπρας για Κυπριακό: «Κατάργηση των εγγυήσεων και απόσυρση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων»

Σε πανικό ο καταρρέων Μητσοτάκης σχεδιάζει πρόωρες εκλογές – Η απάντηση Τσίπρα από τη Λευκωσία: ΔΕΝ θα προλάβεις! «Το μομέντουμ έχει ήδη δημιουργηθεί»

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν είναι λαϊκισμός η λαϊκότητα» – Μας λένε «λαϊκιστές» αυτοί που «αυξάνουν τους μετακλητούς κατά 50% και τους μισθούς τους κατά 70%»

ΠΑΣΟΚ: Μετωπική σύγκρουση Διαμαντοπούλου-Δούκα για τις συνεργασίες

Τσίπρας από Λευκωσία: Στις εκλογές πάμε για να νικήσουμε, όχι για καταγραφή δυνάμεων – Θα είναι ντέρμπι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...