Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γκάφα Μητσοτάκη: Ψήφισε νόμο και τώρα τον καταγγέλλει ως φαύλο

Γκάφα Μητσοτάκη: Ψήφισε νόμο και τώρα τον καταγγέλλει ως φαύλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αφού ήταν ‘’φαύλος” ο νόμος Γιαννάκου γιατί τον ψήφισε ο κ. Μητσοτάκης; κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει ο διευθυντής γραφείου Υπουργείου Παιδείας Παναγιώτης Κατσαρός, διότι σήμερα καταγγέλλει τον υπουργό Παιδείας ότι πρόκειται για «μνημείο φαυλότητας» αν εφαρμόσει το νόμο. Κάλεσε μάλιστα τον “κ. Μητσοτάκη να έρθει στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής και να καταθέσει εκεί την άποψη που έχει για το συγκεκριμένο θέμα. Δεν νομοθετεί το facebook ή τα μίντια”.

Δεν είναι μια υπόθεση που αφορά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η φάμπρικα αυτή έχει ξεκινήσει από το 1998 μια υπόθεση προ 15ετίας την εποχή που θριάμβευε στη χώρα μας το καθεστώς του δικομματισμού και των πελατειακών σχέσεων εξήγησε ο Παν. Κατσαρός σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ.

“Σύμφωνα με τα πορίσματα, όλοι οι αετονύχηδες είχαν και πολιτικές πλάτες και πολιτική προστασία”. «Αυτοί οι τίτλοι είναι παράτυποι, άλλη η έννοια της πλαστότητας και άλλη της παρατυπίας” ξεκαθάρισε ο διευθυντής γραφείου του Υπουργείου Παιδείας.

Πιο αναλυτικά επεσήμανε ότι: “Παράτυπος είναι ένας τίτλος που αποκτήθηκε και στη συνέχεια οι σχολές αυτές που εξέδωσαν αυτούς τους τίτλους έκλεισαν λόγω παρανομιών, παρατυπιών και ατασθαλιών. Δεν διεξήχθη ποτέ έρευνα εξατομικευμένη και μάλιστα τα αδικήματα έχουν παραγραφεί. Εικάζουμε βάσιμα την συνυπαιτιότητα αλλά δεν έχει αποδειχθεί τίποτα. Όπως έγραψε και χθες η Καθημερινή έχουμε επί του πρακτέου το φαινόμενο. Η μεν διοίκηση και το ΑΣΕΠ να αφαιρούν αυτούς τους τίτλους και να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες και να έρχονται τα δικαστήρια και να αποδίδουν πίσω τους τίτλους ή να διατάσσουν την επανεξέταση των μαθητών σε συγκεκριμένα μαθήματα. Αυτή είναι η πραγματικότητα.”

Συνέχισε λέγοντας ότι “το θέμα αυτό το εξέτασε η κ. Γιαννάκου και ψήφισε ένα νόμο το ν. 3577 ο οποίος νόμος θα έπρεπε να δώσει τη δυνατότητα επανεξέτασης. Σήμερα βρισκόμαστε στο 2016, ο νόμος αυτός δεν εφαρμόστηκε ποτέ”.

Ο Π. Κατσαρός εξήγησε ότι ο έλεγχος γίνεται από το ΑΣΕΠ και παραπέμπει όπου πρέπει να παραπέμψει τους κατόχους αυτών των σπουδών. Καταφεύγουν στα δικαστήρια και δικαιώνονται. Πρόκειται για 1.500 τίτλοι σπουδών, πτυχία, από τα Τρίκαλα, τη Βοιωτία, τη Δ. Θεσσαλονίκη και την περιοχή της Άρτας. Το θέμα ερευνά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο έδωσε εντολή να εφαρμόσουμε το νόμο Γιαννάκου. Το θέμα διαλεύκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η υπόθεση ερευνάται ήδη από το 2004 – 2005.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...