Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσίπρας ξεμπρόστιασε άγρια τον Θεοδωράκη στη Βουλή

Ο Τσίπρας ξεμπρόστιασε άγρια τον Θεοδωράκη στη Βουλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έντονη αντιπαράθεση είχαν στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκη. Η συνεδρίαση διακόπηκε για λίγα λεπτά μετά τις αντεγκλήσεις βουλευτών που συνέβησαν όταν ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι ο Πρωθυπουργός «έχει πάρει δίπλα του στελέχη που έχουν κλέψει πολιτικό χρήμα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τού ζήτησε να πει ονόματα ή να ανακαλέσει, ο κ. Θεοδωράκης επέμεινε. «Δόθηκε η δυνατότητα να πει ότι είπε κάτι εν τη ρύμη του λόγου του. Επιμένει όμως», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Αυτό είναι συκοφαντία. Και επιβεβαίωσε την συκοφαντία με τον χειρότερο τρόπο. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Απλά λυπάμαι για σας κ. Θεοδωράκη».

Η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλοιυ αποφάσισε να διαγράψει τις αναφορές Θεοδωράκη από τα πρακτικά της Βουλής.

Το επεισόδιο ξεκίνησε μετά την ομιλία του επικεφαλής του Ποταμιού. «Δεν ήξερα ότι όταν λείπει από την αίθουσα ο Κ. Μητσοτάκης τον αντικαθιστά ο Στ. Θεοδωράκης», σχολίασε ο Πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας «μία ακόμη συνηγορία» στην ΝΔ την παρέμβαση του επικεφαλής του Ποταμιού.

«Ήρθατε να σκοινοβατήσετε ανάμεσα σε ένα λόγο που φαντάζει σοβαρός και τεκμηριωμένος και τον λαϊκισμό. Αν θυμάμαι καλά,  υπερψηφίσατε και εσείς αυτή την διάταξη. Παρόλα αυτά το Ποτάμι ήταν από τους πρώτους που έβγαζαν επί τρεις μέρες ανακοινώσεις ακραίου λαϊκισμού. Ωσάν να μην συμβαίνει τίποτα βγήκατε και εσείς να σύρετε το χορό του λαϊκισμού», υπογράμμισε ο κ. Τσίρπας και συνέχισε: «Ήρθατε ως συνήγορος του απόντος για να μας πείτε ότι κάνουμε υπερβολή; Τότε γιατί επί τρεις μέρες μας καταγγείλατε;».

«Λέτε ότι η ρύθμιση θα καταπέσει στα δικαστήρια. Ποιος θα προσφύγει; Κάποιος από εδώ;», αναρωτήθηκε ειρωνικά και μιλώντας και σε προσωπικό τόνο ξεκαθάρισε: «αυτή η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά δεν θα ανεχτούμε μύγα στο σπαθί μας σε θέματα ηθικής. Το ηθικό πλεονέκτημα το παλαιό πολιτικό σύστημα ούτε σε 40 χρόνια δεν θα μπορέσει να το αποκτήσει».

«Το ίδιο λέγατε για τα μνημόνια», απάντησε ο Κ. Θεοδωράκης και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό υποστήριξε ότι «έχετε πάρει ανθρώπους του Άκη Τσοχατζόπουλου, ανθρώπους που έχουν κλέψει πολιτικό χρήμα». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος του ζήτησε να ανακαλέσει: «Να ανακαλέσει τώρα, αλλιώς να πάει τώρα στον εισαγγελέα», φώναξε, ενώ διαμαρτύρονταν δεκάδες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καλό θα είναι να λέτε ονόματα», επεσήμανε και η προεδρεύουσα και συνέστησε: «ανακαλέστε αυτό που είπατε ή πείτε ένα όνομα που κατά την γνώμη σας έχει αυτά τα προβλήματα». Στη συνέχεια διέκοψε για λίγα λεπτά την συνεδρίαση.

Μετά την επανέναρξη ο κ. Φάμελλος ζήτησε από τον επικεφαλής του Ποταμιού (τον οποίο κατά λάθος αποκάλεσε «κ. Μητσοτάκη») να ανακαλέσει. «Αιφνιδιάζομαι που κάποιοι εκπλήσσονται με μία αλήθεια. Οι βασικότεροι συνεργάτες του Τσοχατζόπουλου που είναι στη φυλακή είναι στον ΣΥΡΙΖΑ ή στο γραφείο του πρωθυπουργού», επέμεινε ο κ. Θεοδωράκης, προκαλώντας νέες αντιδράσεις.

«Εφόσον δεν μπορείτε να πείτε κάτι συγκεκριμένο θα ζητήσω να διαγραφούν, επειδή είναι προσβλητικό», του είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...