Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίκης μαινόμενος: «Θα έπαιρνα ένα καλάσνικοφ να κατέβω στις πλατείες»!

Μίκης μαινόμενος: «Θα έπαιρνα ένα καλάσνικοφ να κατέβω στις πλατείες»!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κρήτη, Μίκης Θεοδωράκης, Χανιά,

Χειμαρρώδης, όπως πάντα, ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης κατά την απονομή στον ίδιο του τίτλου του επίτιμου δημότη Χανίων, σε ειδική εκδήλωση προς τιμήν του, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.

Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης αναφέρθηκε στην ομιλία του στα όσα συμβαίνουν στη χώρα και αφού επεσήμανε πως η Ελλάδα είναι μια χώρα που μπορεί να είναι αυτάρκης καθώς έχει μεγάλο πλούτο που θέλουν να τον αρπάξουν οι ξένου, τόνισε:

«Εδώ που φτάσαμε, εδώ που μας φτάσανε χρειάζεται επανάσταση» ανέφερε και υπό τα χειροκροτήματα του κόσμου που είχε κατακλύσει ασφυκτικά την αίθουσα, συμπλήρωσε πως λυπάται που δεν μπορεί να περπατήσει και να πάρει ένα καλάσνικοφ να κατεβεί στις πλατείες.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας ανάγνωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ανακηρύσσεται ο Μίκης Θεοδωράκης επίτιμος δημότης των Χανίων και του παρέδωσε το χρυσό κλειδί της πόλης.

Επίσης, ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλης Διγαλάκης απέδωσε στον Μίκη Θεοδωράκη τη μέγιστη τιμή του Ιδρύματος, παραδίδοντάς του το χρυσό μετάλλιο για το παγκόσμιας εμβέλειας έργο του και την εθνικά ενωτική στάση του σε όλη την πρόσφατη ιστορία.

Ως έναν από τους κορυφαίους συνθέτες του 20ου αιώνα παγκοσμίως χαρακτήρισε τον δημιουργό ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, απηύθυνε χαιρετισμό αναφερόμενος στην πολυσχιδή προσωπικότητα του Κρητικού, λέγοντας:

«Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν είναι απλά ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες μουσικοσυνθέτες, αλλά και ένας από τους κορυφαίους συνθέτες του εικοστού αιώνα παγκοσμίως», ανέφερε στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Αρναουτάκης και έκανε λόγο για μια αναγνωρισιμότητα που απλώθηκε σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

«Τα Χανιά, η Κρήτη είναι ο τόπος του και οι κρητικές του ρίζες ισχυρές. Από αυτήν την Κρητική καταγωγή του καθορίζεται το περήφανο και ασυμβίβαστο στοιχείο της προσωπικότητάς του αλλά και οι παραδοσιακές ρίζες της μουσικής του, αφού η Κρητική μουσική κυλά στο αίμα του» συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης η νεανική ομάδα Paspartou απέδωσε γνωστά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ εκτός προγράμματος και την ώρα που έφευγε ο Μίκης Θεοδωράκης τον περίμεναν για να του δώσουν ένα δώρα και αυτός ίσως τους έδωσε το μεγαλύτερο που μπορούσε.

Τους διεύθυνε σε ένα από τα τραγούδια του.

Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, ο κ. Θεοδωράκης ξεναγήθηκε στους χώρους τού Παλιού Τελωνείου Χανίων το οποίο ανακατασκευάζεται ως πολιτιστικό κέντρο που θα φέρει το όνομά του.

theodorakis2
theodorakis3

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραγωδία στο Ηράκλειο: 44χρονη πέθανε στο δρόμο μπροστά στα μάτια του 7χρονου παιδιού της

Κρήτη: Γάζωσαν με καλάσνικοφ αυτοκίνητο στο Ηράκλειο

Ενδοοικογενειακή βία: Χειροπέδες σε 33χρονο από το Ηράκλειο που απείλησε και εκφόβισε τη σύντροφό του

Απίστευτο: Κατέβασαν με drone «βόμβα» για να κάψουν επιχείρηση στην Κρήτη (βίντεο)

Κρήτη: Silver Alert για την εξαφάνιση 17χρονης από το Ηράκλειο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...