Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανδρουλάκης: Έλεγχος στα κόμματα για να ξέρουμε πού πάνε τα χρήματα του λαού

Ανδρουλάκης: Έλεγχος στα κόμματα για να ξέρουμε πού πάνε τα χρήματα του λαού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Θετικός εμφανίστηκε ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης ερωτηθείς για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για αλλαγές στο Σύνταγμα και τον εκλογικό νόμο. «Βεβαίως και πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο και την συνταγματική αναθεώρηση. Πρέπει όμως, όπως τόνισε, να γίνει σοβαρός δημόσιος διάλογος και να βρεθεί ένας κοινός τόπος για να προχωρήσουν αυτές οι θεσμικές αλλαγές».

Μιλώντας στο “Κόκκινο”, εμφανίστηκε «πολύ θετικός, στο να υπάρξουν αλλαγές στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, με έναν πιο αναλογικό εκλογικό νόμο, με σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών, με αυστηρό έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων για να ξέρουμε που πάνε τα χρήματα του ελληνικού λαού». «Αυτά είναι πολύ σημαντικά πράγματα για να έχουμε μια καλύτερη λειτουργία ως χώρα και ως πολιτικό σύστημα», πρόσθεσε.

«Η χαμένη αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό θέμα», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε ότι «μετά από τόσα τερατώδη ψέματα που έχουν ακουστεί και δημαγωγίες, δημιουργούν έλλειψη εμπιστοσύνης στον κόσμο και κάνουν πολύ σημαντική την ύπαρξη θεσμικών αλλαγών που θα λειτουργήσουν ως ρήτρα για την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος με την ευθύνη να βαραίνει τόσο την σημερινή όσο και τις προηγούμενες κυβερνήσεις». «Θα ήμουν πολύ θετικός αν υπάρξει σοβαρός πολιτικός διάλογος. Να μην αποτελέσουν οι αλλαγές προϊόν τυφλής σύγκρουσης και επικοινωνιακών χειρισμών», υπογράμμισε.

Για τα εργασιακά τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν ομαδικές απολύσεις. «Μπορούμε όμως να δούμε τον εξορθολογισμό στον συνδικαλιστικό νόμο. Να δούμε τις συνδικαλιστικές ελίτ που δεν έχουν σχέση με τις δυνάμεις των εργαζομένων. Να γίνει διάλογος. Όχι με λογική τύπου άσπρου – μαύρου».

Για την Κεντροαριστερά, τις διεργασίες και τις συζητήσεις για ενιαία πορεία όλων των δυνάμεων του χώρου εκτίμησε ότι «οι πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης θα δώσουν χώρο για τη δημιουργία ενός κεντροαριστερού φορέα τα επόμενα χρόνια».

«Τα κόμματα τα φτιάχνουν οι κοινωνικές συνθήκες. Εκτιμώ ότι θα υπάρξουν οι κοινωνικές συνθήκες που θα δώσουν το έδαφος για να γίνει μια μεγάλη σοσιαλδημοκρατική παράταξη, η οποία θα σηκώσει το βάρος των μεγάλων κοινωνικών ανισοτήτων και των θεσμικών ελλείψεων στην κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά.

«Το ερώτημα είναι αν θα υπάρξουν τα πρόσωπα, τα οποία χωρίς προσωπικές ματαιοδοξίες και με πάθος για αγώνα στη βάση της κοινωνίας να μετατρέψουν την αναγκαιότητα σε πράξη» και πρόσθεσε ότι «και τα πρόσωπα θα βρεθούν και η προσπάθεια θα γίνει. Το θέμα είναι να γίνει με άλλους όρους από εκείνους που απέτυχαν μέχρι σήμερα και αποδόμησαν ένα μεγάλο κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια».

Για το αν θα πρέπει να δοθεί ο χώρος σε νεότερα στελέχη να ηγηθούν της προσπάθειας ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι «αυτό δε θα το επιλέξουμε ούτε θα το κάνουμε με μια θεσμική ρύθμιση. Όπως η κοινωνία αποφάσισε ένα κόμμα από το 3% να το φτάσει στο 36% και να αναδείξει νέα πρόσωπα είτε μικρότερης είτε μεγαλύτερης ηλικίας, έτσι θα γίνει και μια νέα προσπάθεια.Η κοινωνία είναι αυτή που θα επιλέξει».

«Η αισιοδοξία δεν έχει να κάνει μόνο με δεδομένα. Έχει να κάνει και με μια εσωτερική ανάγκη. Πιστεύω ότι αυτό πρέπει να γίνει για τη χώρα, ότι πρέπει να υπάρξει ένα τέτοιο προγραμματικό πρόταγμα. Η γενιά μας έχει ανάγκη να ακουμπήσει σε ένα τέτοιο σχέδιο», επεσήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

Ανδρουλάκης: Κατέρρευσε παταγωδώς το δόγμα της κυβέρνησης για «νόμο και τάξη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...