Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το μυστικό πλάνο Τσίπρα για τους “Παραιτηθείτε” και η επόμενη μέρα

Το μυστικό πλάνο Τσίπρα για τους “Παραιτηθείτε” και η επόμενη μέρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη στρατηγική πόλωσης που επέλεξε η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να γυρίσει μπούμερανγκ στη Συγγρού το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή το “ακομμάτιστο” και “αυθόρμητο” κίνημα “Παραιτηθείτε”.

Τούτων δοθέντων, μονάχα τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται η επιλογή κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, όπως η Όλγα Γεροβασίλη και ο Πάνος Σκουρλέτης να κινθούν στον άξονα της μετωπικής αντιπαράθεσης, ανεβάζοντας τους τόνους για το σημερινό “συλλαλητήριο”, τους διοργανωτές του και την ευθεία υποκίνηση από κέντρα εξουσίας εντός της Νέας Δημοκρατίας.

Κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος σχολίαζε μετά την ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή, με την οποία εμμέσως πλην σαφώς προσέφερε την πολιτική προστασία στην πρωτοβουλία “Παραιτηθείτε”, επιβεβαιώθηκαν ηχηρά όσα τις τελευταίες ημέρες καταλογίζονται από την κυβέρνηση και αποκαλύπτονται από μερίδα του Τύπου. Ότι δηλαδή δεν πρόκειται για κάποια αυθόρμητη πρωτοβουλία αλλά για υποκινούμενη προσπάθεια της ΝΔ να δημιουργήσει τεχνητές συνθήκες κοινωνικής αναταραχής, την ώρα που στο πολιτικό επίπεδο “καλλιεργεί” ένα μύθευμα για αντιδημοκρατικές πρακτικές, ενστερνιζόμενη επί της ουσίας ένα πολιτικό αφήγημα αντιπολίτευσης “λατινοαμερικάνικου” τύπου.

Πολλοί ωστόσο διερωτώνται τι έχει να κερδίσει το Μαξίμου μπαίνοντας στο παιχνίδι της πόλωσης της ΝΔ. Πρωτίστως, μέσα από την αποδόμηση και τις αποκαλύψεις για το παρασκήνιο του “Παραιτηθείτε”, οι διοργανωτές και οι πολιτικοί υποστηρικτές τους ταυτίζονται πλήρως με τους πιο ακραία νεοφιλελεύθερους κύκλους της Νέας Δημοκρατίας καθώς και με το σκληρό “σαμαρικό” μπλοκ που έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ της πρωτοβουλίας, πρωτοστατούντος του Άδωνι Γεωργιάδη.

Δεν είναι τυχαίο δε ότι, όπως τονίζουν στο Μαξίμου, πολλοί από τους πρωτεργάτες του “Παραιτηθείτε” είναι κομματικά στελέχη και ακόμα και αποτυχημένοι πολιτευτές κυρίως της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ και μίας τάσης του Ποταμιού που ρέπει προς τη Συγγρού, οι οποίοι προχωρούν έναν σχεδιασμό “ανατροπής”, ως εναλλακτικό σχέδιο του σεναρίου της “Αριστερής Παρένθεσης”.

Στο κυβερνητικό επιτελείο δεν παραγνωρίζουν ότι υπάρχει κοινωνική απογοήτευση και μούδιασμα, ωστόσο με την κίνηση αυτή αποκόπτονται τυχόν δίαυλοι επικοινωνίας με την τεχνηέντως καλλιεργούμενη “κοινωνική ένταση”, καθώς ουδείς ταυτίζεται με τους πιο σκληροπυρηνικούς υποστηρικτές των ακραίων κύκλων των δανειστών.

Παράλληλα, η πόλωση που επιχειρεί η ΝΔ εκτιμάται ότι μπορεί να λειτουργήσει συσπειρωτικά και για τον κόσμο και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί από τους οποίους διάγουν περίοδο πολιτικής αμηχανίας, ωστόσο όπως φάνηκε και από την δημοσκόπηση της Κυριακής, τηρούν στάση αναμονής για το έργο της κυβέρνησης, δεν δείχνουν εμπιστοσύνη στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη και δεν έχουν πάρει οριστικό διαζύγιο από την Κουμουνδούρου.

Μέσα σε αυτό το κλίμα το Μαξίμου εκτιμά ότι μπορεί να αποκομίσει σημαντικά ωφέλη από το “σόου” που έχει στηθεί σήμερα στην πλατεία Συντάγματος, δίχως αυτό να σημαίνει ότι θα συνεχίσει από αύριο κιόλας να δίνει σημασία στο ζήτημα.

Την ίδια ώρα με την ψήφιση του αναπτυξιακού νόμου και το μανιφέστο της Πέμπτης για τη “δίκαιη ανάπτυξη” που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας από το Μουσείο της Ακρόπολης, στο κυβερνητικό επιτελείο σχεδιάζουν την επόμενη μέρα με μοναδικό στοίχημα πέραν των θεσμικών αλλαγών, το πέρασμα της οικονομίας σε θετικό πρόσημο και την ανάσχεση της ανεργίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

«Καρφιά» Βερβεσού για το Μάτι: «Αίφνης, κάποιοι ανακάλυψαν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών στη Δικαιοσύνη»

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Μητσοτάκης: Έχουμε πολλούς δικαστές και μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...