Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει το σχέδιο για τη «δίκαιη ανάπτυξη»

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει το σχέδιο για τη «δίκαιη ανάπτυξη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το κυβερνητικό σχέδιο για τη «δίκαιη ανάπτυξη» θα παρουσιάσει, στις 8 το βράδυ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στην εκδήλωση με θέμα «Ελλάδα 2021: Δίκαιη Ανάπτυξη – Παραγωγική Ανασυγκρότηση», στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τα υπουργεία Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί στο όραμα της Αριστεράς για την ανάπτυξη, σε αντιδιαστολή με τη νεοφιλελεύθερη εκδοχή της. Όπως σημειώνουν συνεργάτες του πρωθυπουργού, το δεξιό σχέδιο περιλαμβάνει τη μείωση του κόστους εργασίας, σε αντίθεση με την αριστερή προοπτική της οικονομικής ανάκαμψης, που έχει ως μοχλούς το κοινωνικό όφελος, τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και εν γένει του δημοσίου συμφέροντος.

Επιπλέον ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στη στήριξη συγκεκριμένων κλάδων που θα κάνουν την ελληνική οικονομία πιο ανταγωνιστική. Μάλιστα πρόκειται να υπογραμμίσει τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους μικροί και μεγάλοι επενδυτές, όπως το ΕΣΠΑ, ο αναπτυξιακός νόμος, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το πακέτο Γιούνκερ. Ήδη έχουν ξεμπλοκάρει μεγάλα έργα, όπως το Μετρό Θεσσαλονίκης, και σε αυτό πιθανότατα ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί συγκεκριμένα.

Στην εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης αναμένεται να απευθύνουν χαιρετισμό οι συναρμόδιοι υπουργοί Γιώργος Σταθάκης, Πάνος Σκουρλέτης και Χρήστος Σπίρτζης, ενώ έχουν προσκληθεί παραγωγικοί φορείς, εκπρόσωποι επιμελητηρίων και βουλευτές.

Σε παρόμοια θέματα ο πρωθυπουργός πρόκειται να αναφερθεί και την επόμενη Τρίτη κατά την επίσκεψη του προέδρου της Ε.Ε. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα. Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Ε.Ε. θα μιλήσουν στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.

Ωστόσο πρόκειται μόνο για την αρχή των πρωτοβουλιών που θα περιγράψουν το αποτύπωμα της «επόμενης ημέρας». Η κυβέρνηση, πέραν της ανάπτυξης, έχει άλλους δύο άξονες στους οποίους θα κινηθούν οι προτεραιότητες: τις θεσμικές παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες με γνώμονα την κοινωνική αλληλεγγύη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Reuters: Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας δεν έχει μεταφραστεί σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...