ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόωρες εκλογές ζητεί εκ νέου ο Μητσοτάκης

Πρόωρες εκλογές ζητεί εκ νέου ο Μητσοτάκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ζητά ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, υπό τον τίτλο: «Πληρώσαμε ακριβά τον Τσίπρα».

«Κάθε ημέρα που αυτή η κυβέρνηση μένει στην εξουσία, η ζημιά μεγαλώνει», σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης, επιρρίπτοντας στην κυβέρνηση Τσίπρα την ευθύνη για το γεγονός ότι μετά την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη το 2014, η χώρα διολίσθησε και πάλι το 2015 στην ύφεση. «Ο Τσίπρας δεν υπηρετεί τα συμφέροντα αυτής της χώρας», συνεχίζει.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξηγεί γιατί τον περασμένο Αύγουστο η Ν.Δ. ψήφισε υπέρ του τρίτου πακέτου βοήθειας, λέγοντας ότι λόγω των πολυάριθμων ανταρτών στο κόμμα του κ. Τσίπρας δεν θα μπορούσε να το περάσει με τις δικές του δυνάμεις.

«Με τον τρόπο αυτό διασφαλίσαμε την παραμονή της Ελλάδας στην Ε.Ε.», υπογραμμίζει, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι δημοσιονομική στόχοι δεν μπορούν να επιτευχθούν μέσα από την συνεχή αύξηση των φόρων, «αλλά μόνον με περικοπές δαπανών».

“Πιστεύω στις μεταρρυθμίσεις”

Ποια η διαφορά μεταξύ του ιδίου και του Αλέξη Τσίπρα; «Πιστεύω στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και γνωρίζω πώς υλοποιούνται, ο Τσίπρας δεν πιστεύει σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις και ουσιαστικά δεν θέλει να τις υλοποιήσει», υποστηρίζει. Ο ίδιος προτείνει «να επανεξετάσουμε μετά το 2017 τους δημοσιονομικούς στόχους και να μειώσουμε το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος από το 3,5% στο 2%. Αυτό θα μας έδινε τη δυνατότητα να δώσουμε μέσα από στοχευμένες φορολογικές μειώσεις ώθηση στην ανάπτυξη».

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημειώνει ότι «η κρίση αυτή καταδεικνύει ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον λαϊκισμό». Η διαπίστωση αυτή δεν είναι τυχαία, παρατηρεί η Handelsblatt και συμπληρώνει: «Η Ελλάδα υποφέρει σε μεγάλο βαθμό από ανεκπλήρωτες πολιτικές υποσχέσεις: από τον Ιανουάριο του 2015 κυβερνά ο αριστερός λαϊκιστής Τσίπρας μαζί με τους δεξιούς λαϊκιστές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. «Το πληρώσαμε ακριβά αυτό, με ένα τρίτο πακέτο βοήθειας το οποίο μέχρι πριν από δυο χρόνια φαινόταν ακόμη περιττό», σχολιάζει ο Κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισραήλ με Ελλάδα και Κύπρο για αμυντική και γεωπολιτική σταθερότητα στην Ανατ. Μεσόγειο – Μαζί στον τομέα της ενέργειας

Δημοσκόπηση Metron: ΝΔ 25,1%, ΕΛΑΣ 13,1%, ΠΑΣΟΚ 10,5% – Σε λάθος πορεία η χώρα λένε 2 στους 3

Η Άννα Παπαδοπούλου (ΕΛ.Α.Σ.) ράπισε την «Αντουανέττα» της ΝΔ βουλευτή Κουλκουδίνα – Τον έβαλε στη θέση του!

Τσίπρας: «Ή εμείς ή κανείς» – Μόνο η ΕΛΑΣ μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη (βίντεο)

Δημοσκόπηση RealPolls: Mονοψήφια η διαφορά ΝΔ και ΕΛΑΣ – Πάνω από 7 στους 10 δεν βλέπουν αυτοδυναμία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...