Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Παζάρι” από Φώφη για την απλή αναλογική

“Παζάρι” από Φώφη για την απλή αναλογική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Παρά το γεγονός ότι η Φώφη Γεννηματά έχει ξεκαθαρίσει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της απλής αναλογικής, με δηλώσεις της την Κυριακή η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να κρατήσει αποστάσεις από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Γεννηματά δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από στελέχη του κόμματος που γλυκοκοιτάζουν προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην υπερψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης και αυτός είναι ο λόγος που δεν θέλει να δώσει φανερή ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη τσίπρα.

Σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η κ. Γεννηματά ναι μεν ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει αποσπασματικές ρυθμίσεις, αλλά επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ “θα δώσει τη μάχη για να μπορέσει το πολιτικό σύστημα να βάλει τις βάσεις ώστε μια κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας να υλοποιήσει την εθνική γραμμή, την επόμενη μέρα των εκλογών, όποτε κι αν γίνουν”.

Με απλά λόγια η κ. Γεννηματά θέλει την απλή αναλογική , αλλά προφανώς φέρνει και τις αντιρρήσεις της στην κυβερνητική πρόταση για να γίνει το καθιερωμένο “παζάρι”.

Άλλωστε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «όποιος δεν θέλει στις επόμενες εκλογές το πρώτο κόμμα, με πολύ χαμηλά ποσοστά να παίρνει επιπλέον 50 βουλευτές, δεν έχει παρά να έρθει στα λόγια μας και να συζητήσει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση με μικρότερο και δικαιότερο bonus και επιτέλους το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται πράγματι για ένα δικαιότερο σύστημα και για την ευρύτατη συνεννόηση, όπως εμένα μου είπε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν. Να μπει στον διάλογο».

Συνεχίζοντας επισήμανε: «Επιθυμούμε κυβερνησιμότητα, σταθερότητα, συνεννόηση και συνεργασία. Ο εκλογικός νόμος θα πρέπει να είναι το πρώτο βήμα στο να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων ώστε να υπάρξει ευρύτατη συνεργασία την επόμενη μέρα και να μην οδηγηθούμε σε ακυβερνησία. Τους προκαλώ να έρθουν να συζητήσουμε και ως το φθινόπωρο να έχουμε βάλει ένα χρονοδιάγραμμα να μπορέσουμε να βρούμε ένα κοινό σημείο. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα καταθέσει πρόταση νόμου στη Βουλή για να απαντήσουμε στον διάλογο αυτόν».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

«Καρφιά» Βερβεσού για το Μάτι: «Αίφνης, κάποιοι ανακάλυψαν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών στη Δικαιοσύνη»

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Μητσοτάκης: Έχουμε πολλούς δικαστές και μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...