Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί “τρομάζει” τον Κυριάκο η απλή αναλογική – Ο ρόλος των δελφίνων

Γιατί “τρομάζει” τον Κυριάκο η απλή αναλογική – Ο ρόλος των δελφίνων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με το σχέδιο νόμου για τον νέο εκλογικό να βρίσκεται πλέον στη Βουλή, η Νέα Δημοκρατία παίζει τα ρέστα της για να εξασφαλίζει τα 100 “όχι” που θα αποτρέψουν την εφαρμογή του από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Ωστόσο, τα πραγματικά απόνερα της κυβερνητικής πρωτοβουλίας δεν περιορίζονται εκεί, καθώς ο εκλογικός νόμος χτυπά στη ραχοκοκαλιά της γαλάζιας παθογένειας, τις βαρονίες της Νέας Δημοκρατίας.

Μπορεί κανείς να μην έχει κάνει ανοιχτά λόγο για αυτό, όπως είναι φυσικό, αλλά στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν ακόμα έναν λόγο να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους ενάντια στην απλή αναλογική.

Και τούτο, διότι η κουλτούρα των συνεργασιών που εισάγει στο πολιτικό σύστημα μπορεί να αποβεί μοιραία για την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ούτως ή άλλως είναι κοινό μυστικό ότι δεν χαίρει της πλήρους εμπιστοσύνης όλων των πτερυγών της παράταξης.

Συνεργάτες του επικεφαλής της ΝΔ εκτιμούν σε κλειστές συσκέψεις πως στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι μεταξύ άλλων και ακριβώς αυτό, δηλαδή ο κατακερματισμός της Κεντροδεξιάς.

Συγκεκριμένα έχει επισημανθεί ότι το νέο σκηνικό που θα δημιουργηθεί με την απλή αναλογική μπορεί να “γρατζουνίσει” φυγόκεντρες δυνάμεις όσων στη Νέα Δημοκρατία έχουν αρχηγικές βλέψεις και θεωρούνται “δελφίνοι”, οι οποίοι όπως φάνηκε και στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη της ηγεσίας είναι ουκ ολίγοι, ασχέτως αν στην τελική ευθεία μπήκαν τέσσερις…

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο μοιάζει εφιαλτικο για τον κ. Μητσοτάκη καθώς μόλις έξι μήνες μετά την εκλογή του θα βρίσκεται μονίμως με την πλάτη στον τοίχο υπό την απειλή διάσπασης της παράταξης από τους γαλάζιους δελφίνους που ήδη σε πολλές περιπτώσεις έχουν τραβήξει διαχωριστικές γραμμές στην προσέγγιση της ηγεσίας στα μείζονα ζητήματα της κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής.

Την ίδια ώρα πάντως, στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 200 ψήφους ο Αλέξης Τσίπρας μετά και την κυβίστηση της Φώφης Γεννηματά.

Μάλιστα, ήδη συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ έχουν αρχίσει να κάνουν λόγο για την πρώτη εσωτερική ήττα του πρωθυπουργού, καλλιεργώντας κλίμα αποδόμησης για το πολιτικό κεφάλαιο του Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση

Κασσελάκης: Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη η Υγεία είναι business – Παγιδεύτηκαν οι ψηφοφόροι

Μαρινάκης: Καρφιά σε κυβέρνηση και ΕΠΟ μετά την ιστορική πρόκριση σε Ευρωπαϊκό τελικό για τον Ολυμπιακό (βίντεο)

Μητσοτάκης για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο Final Four: «Γατάκια, εγώ γκαντέμης; Εγώ σας το είπα, αλλά δεν με ακούσατε»

Βόρεια Ήπειρος: Επίσκεψη Κασσελάκη σε μειονοτικό σχολείο: «Κρατάτε την καρδιά του ελληνισμού δυνατή»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Το «σύνδρομο της μαϊμούς» – Σχέσεις εξάρτησης μέχρι να βρεθεί ο επόμενος
Όσο αστεία κι αν σας φαίνεται η ονομασία του συγκεκριμένου συνδρόμου, η αλήθεια είναι πως...