Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Κινούνται” οι ρωσόφιλοι στην Αλεξανδρούπολη και θέλουν ρωσικό υποπροξενείο

“Κινούνται” οι ρωσόφιλοι στην Αλεξανδρούπολη και θέλουν ρωσικό υποπροξενείο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κινητικότητα σημειώνεται στους “ρωσόφιλους” κύκλους στη χώρα μας, που παρά τις πρόσφατες συμφιλιώσεις Πούτιν – Ερντογάν, συνεχίζουν απτόητοι να προσβλέπουν προς το… ξανθό γένος.

Με email που απέστειλε στα Μέσα ο πολιτευτής Έβρου Παναγιώτης Λελιάτσος, αναφέρει:

“Με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώθηκε από το κίνημα Ελληνορωσικής Συμμαχίας στο εμπορικό επιμελητήριο της Αλεξανδρούπολης και στο οποίο παρευρέθη πλήθος κόσμου παρουσιαστήκανε προτάσεις σύσφιξης σχέσεων των δυο χωρών σε όλα τα επίπεδα.

Η περιοχή της Θράκης είναι μια περιοχή που για τον ρωσικό παράγων είναι υψίστης γεωπολιτικής σημασίας και παράλληλα η παρουσία της εδώ είναι μείζονος εθνικής σημασίας για την χώρα μας.

Η επενδυτική και οικονομική παρουσία των ρώσων στην Θράκη πέραν της αναπτύξεως που μπορεί να επιφέρει είναι και το αντιστάθμισμα των επιβαλόμμενων πολιτικών.

Μέσα στα πλαίσια αυτής της δραστηριότητος που επιδιώκουν όλοι οι Θρακιώτες ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθετήσεως σχεδιάστηκε εκ μέρους της Ρωσικής διπλωματικής αρχής η σύσταση Ρωσικού υποπροξενείου στην Αλεξανδρούπολη.

Η υπόθεση της συστάσεως του εν λόγω υποπροξενείου δεν είναι ένα θέμα που συζητάτε προσφάτως, αλλά επί πολλών ετών δεν υπήρξε πολιτική βούληση εκ μέρους των κυβερνήσεων επί του συγκεκριμένου θέματος.

Με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την υποτιθέμενη μεταστροφή στην εξωτερική πολιτική ευελπιστούσαμε στην άμεση επίλυση σύστασης του υποπροξενείου.

Εγκαίρως είχαμε εντοπίσει την απροθυμία εκ μέρους του αρμοδίου υπουργού εξωτερικών κυρίου κοτζιά στην άμεση επίλυση του εν λόγω ζητήματος και απευθύναμε δημόσια ανοιχτή επιστολή προς αυτόν και προς τους αρμοδίους υπουργούς.

Προ ενός έτους κατόπιν δικής μου παρεμβάσεως κατατέθηκε σχετική ερώτηση στη βουλή δια του εκπροσώπου της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και η απάντηση του αρμοδίου υπουργού ήταν πως το θέμα θα επιλυθεί εντός ολίγων ημερών.

Να τονίσω πως το ίδιο διάστημα πιέζαμε και τον αρμόδιο υφιπουργό επικρατείας κύριο Τέρενς Κουίκ επί του ιδίου θέματος και η δέσμευση του ήταν ταυτόσημη.

Ενα χρόνο μετά ο εμπαιγμός της κυβερνήσεως έναντι της Ρωσικής διπλωματικής αρχής συνεχίζεται και μέσα στα πλαίσια της εκδηλώσεως που διοργάνωσε το κίνημα της Ελληνορωσικής Συμμαχίας μας αποκαλύφθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο δια του προέδρου του πως το θέμα πλέον δεν υφίσταται εκ μέρους της κυβερνήσεως.

Ητοι σημαίνει πως η υπόθεση σύστασης Ρωσικού υποπροξενείου στην Αλεξανδρούπολη δεν υφίσταται σε επίπεδο πολιτικής προθέσεως

ΟΙ πολιτικές κυβιστήσεις αυτής της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα”.

Εδώ βεβαίως γεννάται μια εύλογη απορία. Γιατί κάνει “κυβιστήσεις” η κυβέρνηση; Επειδή δεν υλοποιεί το αίτημα (αλήθεια, ποιων;) για ίδρυση ρωσικού υποπροξενείου στην Αλεξανδρούπολη; Και εγκαλείται η ελληνική κυβέρνηση επειδή δεν κάνει τα ρώσικα χατίρια στην περιοχή της Θράκης που είναι “ύψιστης γεωπολιτικής σημασίας” για τον “ρωσικό παράγοντα”;

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πυρηνικό ατύχημα στη Ζαπορίζια στην 38η επέτειο του Τσερνόμπιλ

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...