Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί εξοργίστηκε το Μαξίμου με τον Πετρόπουλο

Γιατί εξοργίστηκε το Μαξίμου με τον Πετρόπουλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Αυτογκόλ” επικών διαστάσεων καταλογίζει το Μέγαρο Μαξίμου στον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσο Πετρόπουλο, με το κλίμα να έχει βαρύνει για το πρόσωπό του μετά το “φιάσκο” των συντάξεων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στην Κουμουνδούρου υπήρξε μεγάλη αναστάτωση για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα ο αρμόδιος υφυπουργός, καθώς συνταξιούχοι πήγαιναν στα ΑΤΜ και δεν ήξεραν από που τους ήρθε η μείωση.

Ο λόγος που στο κυβερνητικό επιτελείο εξοργίστηκαν κάνοντας λόγο για “αυτογκόλ” είναι γιατί σε μία κρίσιμη συγκυρία για την κυβέρνηση δημιουργήθηκε θέμα από το πουθενά και δόθηκε η ευκαιρία στην αντιπολίτευση να συκώσει τη ρομφαία κατά της περικοπής των συντάξεων, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται αυτό.

Όπως εξηγεί στο TRIBUNE καλά πληροφορημένη πηγή, ο κ. Πετρόπουλος πληρώνει το “μάρμαρο” διότι δεν φρόντισε να ενημερώσει επαρκώς τους πολίτες και να επικοινωνήσει την επικείμενη αλλαγή στις ημερομηνίες καταβολής των επικουρικών για την δεύτερη εργάσιμη του επόμενου μήνα.

Έτσι, εκατομμύρια συνταξιούχοι φλέρταραν με το… εγκεφαλικό, αφού πηγαίνοντας στα τραπεζικά ΑΤΜ έβλεπαν “κουτσουρεμένες” της αποδοχές τους μέχρι και 300 ευρώ, ενώ τα εν λόγω χρήματα θα κατατεθούν κανονικά αλλά με μετάθεση της ημερομηνίας καταβολής.

Για την εν λόγω μετάθεση, το υπουργείο είχε βγάλει ανακοίνωση, η οποία ωστόσο είδε το φως της δημοσιότητας μόλις δύο ημέρες πριν την καταβολή των συντάξεων.

Το θέμα έχει φτάσει ως παράπονο σε δεκάδες κομματικά στελέχη που έχουν βγει στις τοπικές κοινωνίες με εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον απολογισμό του έργου της κυβέρνησης.

Η αβελτηρία πάντως του υπουργείου Εργασίας όπως όλα δείχνουν επισπεύδει την απόφαση για αντισταθμιστικά οφέλη στους 100.000 συνταξιούχους που έχασαν μέρος ή και ολόκληρο το ΕΚΑΣ.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Κατρουγκαλος τόνισε πως “ψάχνουμε με τον πρωθυπουργό και τον Γ. Χουλιαράκη αντισταθμιστικά μέτρα, να δώσουμε κάτι για να τους ελαφρύνουμε. Εξετάζουμε την επιδότηση των λογαριασμών ΔΕΚΟ ή του ΕΝΦΙΑ ως αντισταθμιστικό μέτρο για την κατάργηση του ΕΚΑΣ”

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από 29 Απριλίου έως 2 Μαΐου

ΣΥΡΙΖΑ για Μαρινάκη: «Τοξικός» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το έγκλημα των Τεμπών

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ για αποπομπή Παπασταύρου και Μπρατάκου από Μητσοτάκη: Καλή τύχη στους επόμενους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...