Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εγκωμιαστικά σχόλια για τον Τσίπρα στον γερμανικό Τύπο

Εγκωμιαστικά σχόλια για τον Τσίπρα στον γερμανικό Τύπο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με αφορμή την πάροδο ενός έτους από το δημοψήφισμα που διεξήχθη στην Ελλάδα τα γερμανικά ΜΜΕ σχολιάζουν την κατάσταση στη χώρα σήμερα.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρεται στην αλλαγή στάσης του Έλληνα πρωθυπουργού. «Προληπτικά ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε την επέτειο μακριά (σ.σ. από την Αθήνα). Ένα χρόνο μετά το δημοψήφισμα για το Grexit στις 5 Ιουλίου 2015 […] βρισκόταν σε διαφημιστική καμπάνια στην Κίνα», γράφει η εφημερίδα.

«Την ώρα που το ελληνικό σωματείο ΑΔΕΔΥ βρισκόταν στην πλατεία Συντάγματος μπροστά από το κοινοβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, της οποίας παλαιότερα θα ηγούνταν ο ίδιος ο Τσίπρας, ο πρωθυπουργός προσπαθούσε να σαγηνεύσει στο Πεκίνο πιθανούς και πραγματικούς επενδυτές. Το γεγονός ότι οι επενδυτές δεν αντιμετωπίζονται πλέον ως εκμεταλλευτές και εχθροί του έθνους αλλά ως ευκαιρία συνιστά μια από τις πιο αξιοσημείωτες αλλαγές στη ζωή του νέου Τσίπρα», συμπληρώνεται στο σχετικό δημοσίευμα, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

Αντίστοιχα σχόλια υπάρχουν σε ρεπορτάζ της Γερμανικής Ραδιοφωνίας (DLF): «Πριν από ένα χρόνο οι Έλληνες καταψήφισαν τους όρους λιτότητας των Βρυξελλών. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε όμως μετά από αυτό στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και δέχθηκε ένα ακόμη πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων – προς μεγάλη δυσαρέσκεια του λαού. Η ρητορική μπορεί να ήταν ακόμη η ίδια αλλά ο Τσίπρας είχε κάνει στροφή 180 μοιρών».

Ο δημοσιογράφος αναφέρεται στους πανηγυρισμούς που έγιναν μετά το «Όχι» του δημοψηφίσματος και επισημαίνει πώς έχει η κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα. «Πάνω από 60% των Ελλήνων πιστεύει στο μεταξύ ότι το δημοψήφισμα έβλαψε τη χώρα.

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε στο 17% και βρίσκεται τώρα πολύ πιο πίσω από την συντηρητική Νέα Δημοκρατία. Το να μετατρέπεις το “Όχι” σε “Ναι” μπορεί τελικά να μην είναι και τόσο καλή ιδέα».

Τέλος, μερίδα του γερμανικού Τύπου αναφέρεται και στις αποκαλύψεις του Αμερικανού οικονομολόγου Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ που αφορούσαν εναλλακτικό σχέδιο για νέο νόμισμα που φέρεται να ετοίμαζε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα Südwest Presse υπό τον τίτλο: «Μυστικό σχέδιο για την Ελλάδα. Ο Βαρουφάκης και η “Νέα δραχμή”» αναφέρει: «Η Ελλάδα γλίτωσε παρά τρίχα μόνο το χάος. Ο τότε υπουργός Οικονομικών Βαρουφάκης ετοίμαζε ένα μυστικό σχέδιο με χαρακτήρα πραξικοπήματος».

Τέλος, ο αρθρογράφος διερωτάται: «Τι γνώριζε ο πρωθυπουργός Τσίπρας για αυτές τις προετοιμασίες; Ο Γκάλμπρεϊθ αφήνει αυτό το ερώτημα ανοιχτό, εκφράζει όμως την απογοήτευσή του που το σχέδιο τελικά δεν υλοποιήθηκε».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Δολοφονήθηκαν δύο Ουκρανοί στρατιώτες στη Γερμανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...