Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Κοτζιάς ξεμπροστιάζει την Εισαγγελία: Ιδού τα έγγραφα για τη Siemens

O Κοτζιάς ξεμπροστιάζει την Εισαγγελία: Ιδού τα έγγραφα για τη Siemens
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε επ’ αόριστον αναβολή οδηγήθηκε η δίκη για την υπόθεση της σύμβασης μεταξύ ΟΤΕ και Siemens λόγω της μη μετάφρασης του παραπεμπτικού βουλεύματος στη μητρική γλώσσα των αλλοδαπών κατηγορουμένων.

Και όλα αυτά δέκα χρόνια μετά την έναρξη της δικαστικής έρευνας για μία υπόθεση – σκάνδαλο και με το ενδεχόμενο της παραγραφής αδικημάτων να είναι, πλέον, ορατό.

Οργίλη ήταν η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου για το ενδεχόμενο παραγραφής, ενώ άμεση ήταν και η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών στην Εισαγγελία, τονίζοντας ότι τα κείμενα είχαν κανονικά μεταφραστεί τον Νοέμβριο του 2015 και τον Μάιο του 2016.

Τη θέση του υπουργείου Εξωτερικών ανέπτυξε και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ δήλωσε ότι η αποστολή της μετάφρασης έγινε στις 13 Μαΐου 2016.

Σε δήλωσή της σχετικά με την εξέλιξη στην υπόθεση Siemens, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, αναφέρει ότι: «Στην δίκη για την υπόθεση Siemens, παρουσιάστηκε σήμερα εμπλοκή, με αιτιολογία την απουσία μετάφρασης του σχετικού βουλεύματος.

Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει εκδώσει ήδη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι έχει παραδώσει εγκαίρως τις σχετικές επίσημες μεταφράσεις στην αρμόδια Εισαγγελία.

Η αντιμετώπιση της διαπλοκής είναι απαίτηση της κοινωνίας και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει προς την κατεύθυνση αυτή. Ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να ανεχθεί οποιαδήποτε κωλυσιεργία στην δικαστική διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης».

Το Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει ως «ψευδείς και ανυπόστατες» τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, περί δήθεν καθυστέρησης της μετάφρασης του βουλεύματος για την υπόθεση SIEMENS από τη Μεταφραστική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ, καλώντας τις αρμόδιες αρχές «να εντοπίσουν και να αποδώσουν ευθύνες σε αυτούς που κακόβουλα και σκόπιμα» τις διέδωσαν.

«Η Μεταφραστική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «παρά τον τεράστιο φόρτο εργασίας της, ολοκλήρωσε εγκαίρως το υπέρογκο, 1.580 σελίδων, μεταφραστικό έργο της και παρέδωσε εγκαίρως το σχετικό βούλευμα στην Εισαγγελία Εφετών» εξηγώντας ότι «οι πρώτες 700 μεταφρασμένες σελίδες παραδόθηκαν στις 02.11.2015 και οι υπόλοιπες 880 σελίδες, στις 13.05.2016».

Ο Νίκος Κοτζιάς στην ΕΡΤ

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς δήλωσε ότι η αποστολή της μετάφρασης που ολοκλήρωνε τη διαδικασία στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, έγινε στις 13 Μαΐου 2016, παρά τον αρχικό υπολογισμό ότι θα ολοκληρωνόταν στα τέλη του Ιουνίου 2016. Αυτό πραγματοποιήθηκε, όπως είπε, μετά από την εντατικοποίηση των εργασιών που επέβλεψε ο αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

Μάλιστα, στο συγκεκριμένο έγγραφο, όπως είπε ο υπουργός, υπήρχε και η υποσημείωση ότι με την αποστολή αυτή του δεύτερου μέρους της μετάφρασης, ολοκληρωνόταν η διαδικασία για το πακέτο των συνολικά 1.087 φύλλων που αντιστοιχούσαν σε 1.580 σελίδες μετάφρασης που είχαν αποσταλεί.

Η ΝΔ

Ευθύνες στην κυβέρνηση για το ενδεχόμενο ακύρωσης της δίκης που αφορά τα μαύρα ταμεία της Siemens, αποδίδει η ΝΔ.

Πηγές της λεωφόρου Συγγρού έλεγαν ότι «εάν στο Μαξίμου, θέλουν πραγματικά να μάθουν ποιος ευθύνεται για το σημερινό φιάσκο της μη περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης αυτής, δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τον καθρέφτη». Πρόσθεταν ότι είναι οι ίδιοι που επί 18 ολόκληρους μήνες, δεν προσέφεραν την παραμικρή διοικητική στήριξη στις δικαστικές αρχές για να κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά τους.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν την ανάγκη για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης που δηλητηριάζει, χρόνια τώρα την πολιτική ζωή της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...