Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πόλεμο στο Ισλαμικό Κράτος “χωρίς έλεος” ζήτησε ο Θεοδωράκης

Πόλεμο στο Ισλαμικό Κράτος “χωρίς έλεος” ζήτησε ο Θεοδωράκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Στον σκοτεινό κόσμο των φανατικών η χαρά είναι συνδυασμένη με τον θάνατο» σχολιάζει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτηση στο Facebook μετά την τρομοκρατική ενέργεια στη Νίκαια της Γαλλίας και τονίζει ότι μόνος δρόμος είναι «να τους πολεμήσουμε χωρίς έλεος και χωρίς αστερίσκους».

«Η κοσμοπολίτικη Νίκαια δεν ήταν πάντα Γαλλία. Την ιδρύσανε Έλληνες, την κατέκτησαν Γότθοι, την κυβέρνησαν Ιταλοί μέχρι που την πήραν οι Γάλλοι το 1860. “Μεγαλώνοντας” πήρε όλες τις αξίες του ελεύθερου κόσμου. Τη χαρά, τη δημιουργία, την αγάπη, την ανεκτικότητα, την ανεξιθρησκεία, τη συνύπαρξη. Αυτές τις αξίες γιόρταζαν οι άνθρωποι χθες. Στην “Promenade des Anglais”, την Προκυμαία των Άγγλων – κοσμοπολίτικο όνομα και αυτό – γιόρταζαν τη μέρα που η Επανάσταση έκανε τους υπήκοους πολίτες» αναφέρει.

Δημοσίευσε ανάρτηση του Γάλλου σκηνοθέτη Μισέλ Αζαναβισιούς, μετά το χτύπημα στο Παρίσι το Νοέμβριο, όπου αναφέρεται, μεταξύ άλλων «καταλαβαίνουμε ποιος είναι ο στόχος σας. Οι απλές μας αξίες. Αξίες που κάνουν τη ζωή να φαίνεται όπως είναι. Ατελή βέβαια, με τις αδικίες της. Αλλά είναι οι αξίες που μας κάνουν να ζούμε με αξιοπρέπεια όσο μπορούμε. (…) Εσείς όμως δε θα κερδίσετε. Και εμείς θα συνεχίσουμε να ερωτευόμαστε, να πίνουμε, να τρώμε μαζί το βράδυ και να θυμόμαστε αυτούς που πέθαναν».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο persona non grata πρεσβευτής του Ιράν στον Λίβανο αρνείται να φύγει

Συρία: Η Κύπρος ζητά «απόδοση ευθυνών» στους τζιχαντιστές που επιτέθηκαν σε Ελληνορθόδοξους στη Σελευκόβηλο

Συρία: Αυστηρή παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας για τις επιθέσεις κατά Ελληνορθόδοξων στη Σελεύκεια (Σουκαϊλαμπίγια)

Ιρακινό Κουρδιστάν: Επίθεση με drones κατά της κατοικίας του Νετσιρβάν Μπαρζανί

ΥΠΕΞ ΞΥΠΝΑ! Τζιχαντιστές στη Συρία επιτίθενται σε Ελληνορθόδοξους στη Σελεύκεια (Σκελεμπίγια)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...