Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θρίλερ για το άσυλο των 8 Τούρκων στρατιωτικών – πραξικοπηματιών

Θρίλερ για το άσυλο των 8 Τούρκων στρατιωτικών – πραξικοπηματιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πολύ άμεσα αναμένεται να διεκπεραιωθεί η επιστροφή στις τουρκικές Αρχές του στρατιωτικού ελικοπτέρου που έχει προσγειωθεί στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ένα δεύτερο τουρκικό ελικόπτερο επανδρωμένο και με δεύτερο πλήρωμα αναμένεται να φτάσει στον Έβρο, ώστε να πραγματοποιηθεί η επιστροφή του πρώτου.

Αναφορικά με τους οκτώ Τούρκους στασιαστές που αιτήθηκαν άσυλο, η διαδικασία για την εξέταση των αιτήσεων ασύλου θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, στην Αλεξανδρούπολη, όπου θα μεταβούν μεταφραστές.

Θα διαρκέσει οκτώ ημέρες και εάν υπάρξει έφεση θα διαρκέσει περίπου επιπλέον οκτώ ημέρες. Συνολικά η όλη διαδικασία του ασύλου θα διαρκέσει 15-16 ημέρες.

Παράλληλα, θα εξελίσσονται οι διαδικασίες έκδοσης, οι οποίες διαρκούν περίπου ανάλογο χρονικό διάστημα.

Στην ελληνική πλευρά υπάρχει η εκτίμηση ότι σε περίπτωση που οι συγκεκριμένοι άνθρωποι εμπλέκονται στο πραξικόπημα, είναι πολύ δύσκολο να αποτραπεί η έκδοσή τους.

Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζουν πηγές της κυβέρνησης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, θα τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κρίσιμες για την έκβαση αυτής της υπόθεσης είναι οι εκτιμήσεις που θα γίνουν για το εάν με την έκδοση των οκτώ συλληφθέντων μελών του πληρώματος στη χώρα τους, θα τεθεί σε κίνδυνο η ζωή τους, εάν δηλαδή θα δικαστούν ή αν υπάρχει περίπτωση να εκτεθεί η ζωή τους σε κίνδυνο λόγω θανατικής ποινής.

Επισημαίνεται ότι οι Συμβάσεις απαγορεύουν την έκδοση ανθρώπων εκεί όπου υπάρχει θανατική ποινή.

Σε αυτή την παράμετρο, σύμφωνα με τις πηγές της κυβέρνησης, κατά τις επικοινωνίες που είχαν το Σάββατο ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με τον Τούρκο ομόλογό του, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απάντησε ότι στην Τουρκία δεν υπάρχει θανατική ποινή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Pontians: ‘Nikos Kapetanidis’ Action Association honors journalist Uzay Bulut

Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο – Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή

Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους – Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια

Πόντιοι: Το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» τίμησε την Πόντια δημοσιογράφο Ουζάι Μπουλούτ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...