Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι δικαιολογίες Γεννηματά για την καταψήφιση της απλής αναλογικής

Οι δικαιολογίες Γεννηματά για την καταψήφιση της απλής αναλογικής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με δικαιολογίες που σε καμιά περίπτωση δεν πείθουν τους νοήμονες πολίτες επιχείρησε η πρόεδρος του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά να πείσει για την στάση που επέλεξε να τηρήσει στην Ολομέλεια της Βουλής και να καταψηφίσει τον εκλογικό νόμο για την απλή αναλογική.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μάλιστα υπέπεσε στο μεγάλο λάθος να επιχειρήσει να εξηγήσει και τεχνικά την άρνηση της για την απλή αναλογική επαναφέροντας την θέση του κόμματος της ότι είναι υπερ της απλής αναλογικής αν αυτή εφαρμοζόταν μέχρι του ποσοστού 42% και μετά υπήρχε ένα μικρότερο μπόνους από αυτό των 50 εδρών που ισχύει σήμερα.

Η πλήρης κοροϊδία από μέρους της κας Γεννηματά , καθώς δεν υπάρχει Έλληνας αυτή την στιγμή που να πιστεύει ότι κάποιο κόμμα μπορεί στις εκλογές να πάρει ποσοστό άνω του 42%.

Κατά τα άλλα η κ. Γεννηματά μιλώντας στην Βουλή κατά τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «τα έκανε μαντάρα» και υποστήριξε ότι «Παίζετε με την απλή αναλογική επειδή φοβάστε την απλή λογική που λέει ότι δεν μπορείτε».

Η κ. Γεννηματά καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι φέρνει την απλή αναλογική «σαν αριστερό φερετζέ στις δεξιές της πολιτικές».

Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση «να μην αναζητεί συνενόχους για τα τερτίπια της». «Ψάξτε αλλού για θηράματα στις παγίδες σας», συμπλήρωσε.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι η κυβέρνησή της με την πολιτική της «διευκολύνει τη Δεξιά παλινόρθωση».

Είπε επίσης ότι η χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της μόνο με μία ευρεία εθνική συνεννόηση πάνω σε ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης, ωστόσο διευκρίνισε ότι «η λεηλασία της Δημοκρατικής Παράταξης τελείωσε», προφανώς ξεχνώντας ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αποδεδειγμένα απαξιωθεί πλήρως στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, γεγονός που αποδεικνύεται άλλωστε και από τα ποσοστά που λαμβάνει στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο εκπρόσωπος των Κούρδων της Συρίας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Κώστας Τσουκαλάς για απόφαση Άρειου Πάγου: «Να σταματήσει η αγορά δανείων και ακινήτων να είναι ξέφραγο αμπέλι στις ορέξεις των funds και των servicers»

Κοινή εκδήλωση Αρναούτογλου-Φαραντούρη στις Βρυξέλλες για κλιματικούς πρόσφυγες

Κ. Τσουκαλάς για Συνταγματική Αναθεώρηση: Δεν δίνουμε λευκή επιταγή στην κυβέρνηση

Δημοσκόπηση ALCO: Στο 23,5% η ΝΔ – Απογοήτευση, οργή και ανασφάλεια για το 90% της κοινωνίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...