Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Εξεταστική για την πολιτική της Ν.Δ. είναι οι τρεις εκλογικές αναμετρήσεις του 2015”

“Εξεταστική  για την πολιτική της Ν.Δ. είναι οι τρεις εκλογικές αναμετρήσεις του 2015”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η καλύτερη Εξεταστική Επιτροπή για την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας είναι οι τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις του 2015. Ο λαός αποφάσισε και σας έκρινε μετεξεταστέους», δήλωσε  ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, απευθυνόμενος στους Βουλευτές της ΝΔ, κατά τη συζήτηση στη Βουλή της διερεύνησης των αιτιών επιβολής τραπεζικής αργίας και κεφαλαιακών περιορισμών, υπογραφής του τρίτου Μνημονίου και ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων.

«Επί δεκαετίες, μια κάστα ανέγγιχτων, εύπορων επιχειρηματιών διακινούσε μαύρο χρήμα και φοροδιέφευγε, διότι πολύ απλά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν είχαν καμία διάθεση να ενοχλήσουν τους φίλους τους», συνέχισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος. «Σας πληροφορούμε, λοιπόν, ότι αυτή η εποχή της ανομίας έχει παρέλθει. Και εάν σήμερα κάνετε πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή είναι γιατί τραντάζεται αυτό το σύστημα εξουσίας, κάτι που σας φοβίζει».

«Για τι ακριβώς μας κατηγορείτε σήμερα;», αναρωτήθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος. «Μας κατηγορείτε για μια έξοδο από το ευρώ, που είχε προετοιμάσει ο κ. Σόιμπλε. Μας κατηγορείτε για ένα εναλλακτικό πλάνο που ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης έχει δηλώσει ότι το είχατε συζητήσει στο παρελθόν και έπρεπε να το συζητήσουμε και εμείς». Κυρίως, όμως, «μας κατηγορείτε για όλα αυτά που γλιτώσαμε, αποφεύγοντας την παγίδα που εσείς είχατε στήσει. Σας ρωτάμε ευθέως: Θέλατε να αποδεχθούμε, τότε, ένα πρόγραμμα χωρίς καμία χρηματοδότηση, με δυσβάστακτα πλεονάσματα, με νέα, εξοντωτικά μέτρα και ένα σκληρότερο μνημόνιο; Διότι, αυτή ήταν η πρόταση Γιουνκέρ».

Προφανώς και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ολοκλήρωσε «μία αξιολόγηση – την 5η δική σας αξιολόγηση – που περιελάμβανε 25% μείωση του ΑΕΠ, 27% ανεργία, 33% φτώχεια και άμεσα μέτρα ύψους 20 δις ευρώ. Που περιελάμβανε ξεπούλημα της α’ κατοικίας, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, μαζικές απολύσεις και κατάργηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων».

Αναφερόμενος δε στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος είπε: «Προφανώς, σας πειράζει το δημοψήφισμα, εξάλλου, όλοι γνωρίζουμε την απέχθειά σας σε όλες τις μορφές έκφρασης της κοινωνίας. Θέλετε την κοινωνία έξω από τις αποφάσεις, το αποδεικνύετε και με τη στάση σας απέναντι στην απλή αναλογική και τη συνταγματική αναθεώρηση. Ακόμα να αποδεχθείτε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τη διαφορά 24 % σε ένα δημοψήφισμα, στο οποίο είχατε μαζί σας όλη τη συστημική Ελλάδα και απέναντί σας όλη την κοινωνία».

“Σας ενοχλεί που ασκούμε τίμια και υπερήφανη πολιτική”

«Παρά τις ασφυκτικές συνθήκες, επιτύχαμε να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη, αλλά με κυρίαρχη την Ελλάδα και τους πολίτες της», τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος. «Σας ενοχλεί που ασκούμε τίμια και υπερήφανη πολιτική, σας ενοχλεί που διαπραγματευόμαστε και διεκδικούμε. Θα συνεχίσουμε, διότι είναι πια ξεκάθαρο σε όλους τους πολίτες ότι η ΝΔ είναι πολλαπλώς επιζήμια για τη χώρα. Το απέδειξε και πριν και μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Και αυτό είναι πράγματι ένα στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής».

Και όλα αυτά, «προκειμένου η ΝΔ, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, να ξαναπάρουν την καρέκλα της εξουσίας και να νέμουν απρόσκοπτα την διαπλοκή, όπως έκαναν πάντα». Διότι, όπως προκύπτει από δημόσιες δηλώσεις στελεχών της ΝΔ, «γνώριζαν και ότι το πρόγραμμα δεν έβγαινε και όλη η διαπραγμάτευση επί των ημερών τους ήταν στον αέρα (δήλωση Χαρδούβελλη στον Ρ/Σ ΒΗΜΑ FM) και ότι είχαν αποτύχει ακόμα και στο δικό τους πλάνο (δήλωση Σταϊκούρα στη Βουλή, ότι τα ταμεία δεν θα μπορούσαν να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις, τον Φεβρουάριο 2015)».

Ο δε κ. Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News είχε αναφέρει ότι «οι δανειστές δεν έδωσαν στην κυβέρνησή του τα 7,5 δις ευρώ, διότι δεν ήθελαν 2,5 μήνες μετά να βρεθούν τα χρήματα στα χέρια μιας άλλης κυβέρνησης!». Και παρόλο που «γνώριζε ότι η κυβέρνησή του καταρρέει, προχώρησε στην αξιολόγηση με σκοπό να δεσμεύσει τη χώρα με σκληρότερα μέτρα, αφήνοντας άδεια τα ταμεία».

«Όμως, η χώρα και η κοινωνία άντεξαν», είπε χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Φάμελλος, ολοκληρώνοντας την ομιλία του. «Το σενάριο της αριστερής παρένθεσης απέτυχε παταγωδώς. Εμείς θα είμαστε με το λαό. Εσείς να μείνετε με τη διαπλοκή. Προχωράμε με όρθιο το κεφάλι, γιατί είμαστε περήφανοι για την πολιτική μας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...