Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μύλος στη ΝΔ από τις επιλογές Μητσοτάκη – Παρασκηνιακές ζυμώσεις

Μύλος στη ΝΔ από τις επιλογές Μητσοτάκη – Παρασκηνιακές ζυμώσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεν λέει να κωπάσει η μπόρα που έχει ξεσπάσει κατακαλόκαιρο στη Νέα Δημοκρατία από την Τετάρτη.

Στελέχη της Συγγρού έχουν βγάλει τα “μαχαίρια” και να κάνουν λόγο για παντελώς λανθασμένους χειρισμούς της ηγεσίας, θέτοντας θέμα ικανότητας, πριν καλά καλά “χρονίσει” στο τιμόνι της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το νέο επικοινωνιακό κάζο με τη συζήτηση για την Εξεταστική ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τη Νέα Δημοκρατία, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης παγιδεύθηκε σε μία ρητορική που εξελίχθηκε σε φιάσκο, αφού εξασφάλισε τις λιγότερες ψήφους που έχουν συγκεντρωθεί ποτέ από το 1974 για σχετικό αίτημα.

Παράλληλα, γαλάζια στελέχη σημειώνουν ότι για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της ΝΔ έπεσε στην “παγίδα” του Αλέξη Τσίπρα, καταλήγοντας σε μία κοινοβουλευτική “σούπα”, την οποία είχε φροντίσει να “στήσει” το Μαξίμου μέσα από την απαξίωση της διαδικασίας.

Οι αντιπολιτευτικές κορώνες για το περιβόητο “ταξίδι αναψυχής” του Αλέξη Τσίπρα στην Πάρο με την… κουστοδία 54 ατόμων που τελικά ήταν έξι δεν στάθηκαν ικανές να συσπειρώσουν όπως ήταν αναμενόμενο την αξιωματική αντιπολίτευση.

Τουναντίον προκάλεσαν ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις που επικεντρώνονται στο πρόσωπο κυρίως του Αντιπροέδρου, Άδωνι Γεωργιάδη και του εκπροσώπου Τύπου, Γιώργου Κουμουτσάκου.

Παράλληλα, η νέα κυβίστηση στη γαλάζια ρητορική και η “εξαφάνιση” των εκλογών από την ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το τετ α τετ με την Άνγκελα Μέρκελ ενισχύουν τις φωνές που ισχυρίζονται ότι “υπάρχει παντελής έλλειψη στρατηγικής”.

Ως εκ τούτου από τα εσωκομματικά βέλη δεν διαφεύγει ούτε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος ήδη χρεώνεται το στρατηγικό αδιέξοδο μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης τον Ιούνιο, ενώ προεξοφλούσε εκλογές τον Μάϊο λόγω αδυναμίας επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές.

Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα, ήδη τα εσωκομματικά στρατόπεδα φαίνεται πως έχουν αρχίσει να κάνουν τις κινήσεις τους, ενώ την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει σαρωτικό “λίφτινγκ” ενόψει του Σεπτεμβρίου, προκειμένου να συνδυαστεί ως μία νέα εποχή μαζί με την ανακοίνωση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ στην έκθεση της ΔΕΘ.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας που δεν έχει κεφαλαιοποιήσει μέχρι στιγμής το πολιτικό κεφάλαιο που εξασφάλισε στις εσωκομματικές εκλογές αμφισβητεί ανοιχτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για έλλειψη πειστικών θέσεων.

Την ίδια ώρα, ουδείς από τους βουλευτές του σαμαρικού μπλοκ διαψεύδει σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ότι ο Αντώνης Σαμαράς, που συχνά πυκνά υπενθυμίζει ότι είναι… παρών, επιθυμεί να επιστρέψει, έχοντας επί της ουσίας στήσει μία “παρένθεση” με την προεδρία Μητσοτάκη.

Ενδεικτική των ελιγμών που επιχειρεί η ηγεσία της ΝΔ είναι η προσεκτική αποστασιοποίηση από τις δηλώσεις του alter ego του Αντώνη Σαμαρά, Σταμάτη για την ΕΡΤ.

Επισήμως η Συγγρού επέλεξε να μην σχολιάσει τις εμπρηστικές δηλώσεις, ωστόσο συγκλίνουσες πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγάλο εκνευρισμό.

“Πώς είναι δυνατόν να κατηγορούμε την κυβέρνηση για καθεστωτισμό και να κάνουν την ίδια ώρα τέτοιες δηλώσεις που αυτοακυρώνουν τη ρητορική μας” διερωτώνται εκνευρισμένοι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι καραμανλικοί από την άλλη κινούνται σε πιο ήπιους τόνους, δίχως βέβαια αυτό να συνεπάγεται και συμφωνία με τις πρωτοβουλίες της ηγεσίας.

Το τετ α τετ που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη την περασμένη εβδομάδα για να κλείσει το εσωτερικό μέτωπο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, με αποτέλεσμα άπαντες τώρα να κοιτούν προσεκτικά τη στάση που θα κρατήσει τόσο στα “ανοίγματα” σε πρόσωπα από το ΠΑΣΟΚ (αποτελούν κόκκινο πανί), όσο και στο θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, αφού τάσσονται επί της αρχής θετικά στην πρόταση Τσίπρα για τον νέο τρόπο εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...