Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η κυβέρνηση “σπρώχνει” τον Στουρνάρα προς την έξοδο από την ΤτΕ

Η κυβέρνηση “σπρώχνει” τον Στουρνάρα προς την έξοδο από την ΤτΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Παρά το γεγονός ότι είναι κοινό μυστικό ότι ο Γιάννης Στουρνάρας έχει “πλάτες” στους δανειστές, οι κινήσεις κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης δείχνουν ότι πλέον ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και ο κεντρικός τραπεζίτης σπρώχνεται προς την έξοδο από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).

Ωστόσο, η κόντρα δεν είναι εύκολη καθώς δεν μπορεί εύκολα να ξεπεραστεί η θεσμοθετημένη 5ετης θητεία του διοικητή της ΤτΕ και όλα δείχνουν ότι η μάχη θα συνεχιστεί.

Το τελευταίοι διάστημα μάλιστα τα σενάρια για την τύχη του Στουρνάρα “διαπλέκονται” όχι μόνο με τις επιθυμίες των δανειστών, αλλά και με κύκλους της εσωτερικής πολιτικής σκηνής και της “συμμαχίας” Σαμαρικών της ΝΔ και Βενιζελικών του ΠΑΣΟΚ.

Σε ότι αφορά τους δανειστές , πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να εκδιώξει τον Στουρνάρα από την ΤτΕ με “βελούδινο διαζύγιο”, στέλνοντας τον σε κάποια θέση στην Ευρώπη και αν είναι δυνατόν στην ΕΚΤ.

Ένα σενάριο βέβαια που είναι δύσκολο να υλοποιηθεί αν δεν το επιθυμούν οι δανειστές.

Από την άλλη όπως ήδη έγραψε το Σάββατο το tribune.gr υπάρχουν πληροφορίες για διεργασίες στο εσωτερικό της χώρας, ώστε ο Στουρνάρας να ηγηθεί μαι νέας προσπάθειες για την ανασύσταση της κεντροαριστεράς, με πολιτικούς όμως που σκέφτονται “δεξιά”, όπως οι Σημίτης, Πάγκαλος, Αννα Διαμαντοπούλου, Τάσος Γιαννίτσης, Γιώργος Φλωρίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος. Άλλωστε για το λόγο αυτό έγινε και μυστικός δείπνος στην Κηφισιά.

Η κυβέρνηση πάντως δείχνει στον Στουρνάρα ξεκάθαρα ότι δεν τον υποστηρίζει.

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς το είπε ξεκάθαρα σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι “ο κ. Στουρνάρας έχει υπάρξει υπ. Οικονομικών του κ. Σαμαρά. Δεν θα πρέπει να πολιτεύεται με την προτεραιότητα να δικαιώσει την πολική του. Δεν είναι δικαιωμένη η πολιτική του. Δεν ήταν πετυχημένος υπουργός, είχαμε μισό εκατ. λιγότερες θέσεις εργασίας από τη μέρα που ανέλαβε μέχρι τη μέρα που παρέδωσε. Επίσης, όποιος επιθυμεί να έχει ρόλο στα δημόσια πράγματα, καλό είναι να τοποθετείται δημοσίως με την υπογραφή του κι όχι μέσω διαρροών”.

Είχε προηγηθεί επίθεση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη ο οποίος από το βήμα της Βουλής είχε καρφώσει τον Στουρνάρα λέγοντας ότι “ο κεντρικός τραπεζίτης του ζήτησε να πληρωθεί η δόση του ΔΝΤ τον Μάιο του 2015 με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βηματοδότη ο Γιάννης Στουρνάρας απάντησε στον Νίκο Παππά για τα όσα είπε στην ΕΡΤ λέγοντας «Δεν ασχολούμαι. Δεν είναι στις αρμοδιότητες του κεντρικού τραπεζίτη να σχολιάζει προσωπικές απόψεις και αξιολογικές κρίσεις του οιοδήποτε».

Μια απάντηση που επιδέχεται πολλές ερμηνείες…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ για Μαρινάκη: «Τοξικός» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το έγκλημα των Τεμπών

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ για αποπομπή Παπασταύρου και Μπρατάκου από Μητσοτάκη: Καλή τύχη στους επόμενους

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...