ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Εφημερίδα Financial Times,


















































Ο Ίσραελ Κατζ εξευτέλισε τον «τζάμπα μάγκα» Ερντογάν - «Χάρτινος σουλτάνος» και άλλα... κοσμητικά
Ακόμα ένας Έλληνας της Συρίας δολοφονήθηκε από τους «μπάτσους» του καθεστώτος - Οι Έλληνες της Συρίας ζητάνε διπλωματική αλληλεγγύη από
Εξοντώθηκε οπλαρχηγός της Χαμάς που κρατούσε εφτά ομήρους στην Πόλη της Γάζας
Ο τραμπούκος-πειρατής Ερντογάν επιχειρεί με μαφιόζικες υποκρισίες να εμφανιστεί ως δήθεν φίλος και σύμμαχος της Ελλάδας
Η Σομαλιλάνδη θα ήθελε ισραηλινή βάση στο έδαφός της και συμμαχία με το Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ως την «καλύτερη απάντηση στην καταστροφολογία» χαρακτήρισε μέσω Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δημοσίευμα των Financial Times (FT), με τίτλο «η Ελλάδα εκπλήσσει με την οικονομική της ανάπτυξη».
Στο δημοσίευμα, οι FT στέκονται στο γεγονός πως το ΑΕΠ της Ελλάδας παρουσίασε αύξηση κατά 0,3% στο β’ τρίμηνο 2016, σε σχέση με το α’ τρίμηνο του έτους, βάσει στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ.
Κατά τα ίδια στοιχεία, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,7% το β΄ τρίμηνο 2016, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2015.
Όπως τονίζουν οι FT, η Ελλάδα ανακοίνωσε αύξηση της παραγωγής κατά 0,3% κατά το δεύτερο τρίμηνο, σε αντίθεση με τις προβλέψεις για μείωση 0,2%. Αναθεώρησε επίσης προς τα επάνω τους αριθμούς για το πρώτο φετινό τρίμηνο, από μείωση 0,5% σε μείωση 0,1%, σημειώνει η βρετανική οικονομική εφημερίδα.
Οι Financial Times επισημαίνουν ότι και πάλι η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,1% σε ετήσια βάση, όμως ο αριθμός αυτός δείχνει πολύ μεγαλύτερη ευρωστία, σε σχέση με την πτώση κατά 1,8% που προέβλεπαν οικονομολόγοι, και τη μείωση κατά 1,3% που είχε ανακοινωθεί το πρώτο τρίμηνο.
Παράλληλα σημειώνουν πως η οικονομική ανάπτυξη έχει ζωτική σημασία για να μειωθεί το ελληνικό χρέος, που τρέχει με 180% του ΑΕΠ.
























































