Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουρουμπλής: Δεσπόζουσα η θέση Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντροαριστερά

Κουρουμπλής: Δεσπόζουσα η θέση Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντροαριστερά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Οι αυτοδυναμίες έχουν εκλείψει» εκτιμά, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής προβλέποντας «περιθωριοποίηση όσων επιχειρούν ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς αγνοώντας τη δεσπόζουσα θέση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτώμενος για το αν η κυβέρνηση καταφέρει στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά να επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις και να αποτρέψει τις ομαδικές απολύσεις, ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας στην εφημερίδα «Real news» απαντά ότι «κατ’ αρχάς, το γεγονός ότι η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων μπήκε στην ατζέντα είναι δική μας επιλογή και επιτυχία. Η διαπραγμάτευση πάντα είναι επίπονη, ωστόσο υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το κλίμα στην ΕΕ αλλάζει.

» Η πρόσφατη απόφαση για μη επιβολή κυρώσεων στην Ισπανία και την Πορτογαλία δεν ελήφθη σε τεχνικό επίπεδο αλλά σε πολιτικό. Σε αυτό το πλαίσιο, το οποίο συνδιαμορφώνεται χάρη και στη δική μας στάση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ θα υπερασπιστεί, όπως έκανε πάντα, το πατριωτικό συμφέρον της Ελλάδας και της κοινωνίας» πρόσθεσε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο υπουργός Εσωτερικών τονίζει ότι «το συμφέρον της χώρας είναι η πολιτική σταθερότητα. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποδείξει ότι, παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι εχέφρων και όχι παρορμητικός. Θα επιλέξει, λοιπόν, το συμφέρον της χώρας και όχι το κομματικό, γι’ αυτό και δεν θα πάει σε εκλογές».

Όσο για τα σενάρια που ακούγονται περί «μεγάλου συνασπισμού» και συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής απαντά:

«Η απλή αναλογική δημιουργεί ένα νέο πολιτικό περιβάλλον συνεργασιών. Σε αυτό το περιβάλλον, η ΝΔ βρίσκεται στο επίκεντρο της Κεντροδεξιάς και ο ΣΥΡΙΖΑ στο επίκεντρο της Κεντροαριστεράς. Μία σύγκλιση σαν και αυτήν, εκτός του ότι θα ήταν μία παρά φύσιν πολιτική συνεργασία, θα έθετε σε κίνδυνο την ίδια τη Δημοκρατία αναγορεύοντας, ενδεχομένως, στον θεσμικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης πολιτικές δυνάμεις που όλοι μπορούμε να φανταστούμε ποιες, αλλά δεν θέλουμε».

Τέλος, στο ενδεχόμενο να ενεργοποιηθεί ο «κόφτης», ο Παναγιώτης Κουρουμπλής υποστηρίζει την άποψη ότι δεν θα ενεργοποιηθεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δικαιολογείται εφησυχασμός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ο Σαμαράς ΔΕΝ είχε αφήσει τίποτα στο Μαξίμου για τον Τσίπρα – Οι «γαλάζιες ακρίδες» τα είχαν πλιατσικολογήσει όλα!

Αλέξης Τσίπρας από το Παλλάς: Άμεσα η επανίδρυση της δημοκρατικής παράταξης – Ομιλία προάγγελος νέου κόμματος

Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα στους μνημονιακούς που χρεοκόπησαν τη χώρα, στην ολιγαρχία και την κλεπτοκρατία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...